Ontwikkel jouw padelskills!

Padel? Dat is toch gewoon een combinatie tussen tennissen en squashen? Het klopt inderdaad dat padel lijkt op tennis én squash, echter zijn er toch nog wel een aantal verschillen.

Wat dacht je van de afmetingen van een padelbaan; deze is kleiner dan een tennisbaan (20 bij 10 meter). Daarnaast heeft een padelbaan in tegenstelling tot een squashbaan geen muren maar een omheining van glas en hekwerk.

Elke speelhelft, gescheiden door een net, is verdeeld in twee servicevakken en een achterveld. Padel speel je altijd met zijn vieren.

De spelregels van padel lijken veel op die van tennis, zo moet de bal ook over het net en in het vak van de tegenstanders worden geslagen. Opslaan doe je echter onderhands, waarbij de bal eerst moet stuiteren achter de servicelijn voordat je serveert. Een groot verschil is dat je de bal na de stuit tegen de wand of muur mag laten komen en hem dan pas terug hoeft te slaan. Dit mag ook weer via de muur en levert vaak verrassende rally’s op.

Klinkt het ingewikkeld? Dat is geen probleem! HBSV biedt de mogelijkheid om onder leiding van een trainer kennis te maken met de sport én natuurlijk jouw padelskills te vergroten. Vanaf 4 oktober kun je deelnemen aan een tien weken durende trainingsmodule. De trainingen zullen plaatsvinden op dinsdagavond.

Twijfels of wil je ontdekken of padel iets voor jou is? Je kunt op dinsdag 20 september een gratis proefles volgen!