HBSV promoveert naar Derde Klasse!

HBSV is na twee jaar afwezigheid terug in de derde klasse. In de finale van de nacompetitie wonnen de efficiënte Hout-Blerickenaren met 1-0 van VV Heijen door een late kopgoal van invaller Rik Peeters.

Dit is een artikel van Sven Poels uit Dagblad De Limburger.

 

De kans dat HBSV en Heijen elkaar op de finaledag zouden treffen, was twee weken geleden niet bijzonder groot. En toch was het zondagmiddag zover, op neutraal terrein in Melderslo. HBSV, de nummer drie uit de vierde klasse F, schakelde achtereenvolgens ternauwernood ASV’33 (1-0) en WEC (1-2) uit, terwijl Heijen, de nummer twaalf uit de derde klasse D, zowel FC RIA (3-2) als SV Melderslo (1-2) pas na verlenging de baas was.

Een nieuw huzarenstukje op sportpark De Merel zat er echter niet in voor het elftal van Tim Driessen, al bleef die mogelijkheid wel lang in leven. In de eerste helft deelde HBSV-tank Joep Smits af en toe wat speldenprikjes uit en raakte zijn ploeggenoot Mees Nabben de paal, terwijl aan de andere zijde van het veld een spaarzame kans voor Heijen niet besteed was aan Daniel Ilic: een uitgestrekt been van doelman Jules Peeters hield de brilstand op het scorebord.

Spanning

Vooral na de pauze was aan alles te merken dat de spanning er vol op stond. Het publiek – zo’n vierhonderd man sterk – was stil, de gezichten op de reservebank stonden strak en op het strijdtoneel waren de fouten overvloedig en de mogelijkheden schaars. De ontlading was dan ook enorm toen Rik Peeters, invaller aan de kant van HBSV, een kleine tien minuten voor tijd een flitsende uitbraak bekroonde met een prachtige treffer. Cas Cromheecke legde via de flank strak voor en Peeters kopte de bal, een beetje à la Cristiano Ronaldo, hoog en hard binnen: 1-0. Omdat Heijen-middenvelder Tijn Wabeke vervolgens niet verder kwam dan een kopbal tegen de onderkant van de lat, was dat ene moment van brille voldoende voor de Hout-Blerickse winst en dus promotie naar de derde klasse.

Vechtlust

„We hebben een geweldige vechtlust”, vertelde een opgetogen Peeters (20) over het geheim van het toch wel verrassende succes van HBSV, terwijl zijn teamgenoten luidkeels feest aan het vieren waren en de spelers van het gedegradeerde Heijen uitgeteld op het natte gras lagen. Die bereidheid om te knokken wordt zeker ook belichaamd door de hoofdrolspeler zelf, die twee weken geleden geblesseerd raakte aan zijn enkel en op hét moment suprême, ingetaped en al, terug binnen de lijnen kwam en het beslissende doelpunt voor zijn rekening nam. „Ik kwam erin om nog even vol te vlammen. Dat ik dan de winnende maak is fantastisch.”