HBSV-doelman rijdt terug vanuit Frankrijk en bereikt finale: ‘Het was het allemaal waard’

Schijndel/Hout-Blerick – HBSV mag zich opmaken voor de finale van de nacompetitie. De ploeg van Huub Joosten was in Schijndel met 1-2 te sterk voor WEC. Mede dankzij keeper Jules Peeters die na een rit van zes uur een puike partij keepte.

Een artikel van Qasim Hakim uit Dagblad de Limburger.

HBSV-doelman Juul Peeters had vorig jaar al als organisator een uitje met zijn vrienden gepland in het eerste weekend van juni 2024. „Ik ging er niet vanuit dat we een periodetitel zouden winnen, maar we veroverden meteen de eerste. Ik dacht: ‘We wachten wel eerst af hoe de eerste ronde ons vergaat.’” Die won HBSV met 1-0 van ASV’33 en dus was het de vraag of coach Huub Joosten over zijn doelman kon beschikken.

Bier en barbecue

Peeters zat zaterdagavond nog met zijn vrienden in het Franse Lesmont aan een biertje bij de barbecue. „Ik ben te veel sportman en heb een te groot HBSV-hart om die wedstrijd te laten schieten. We zijn met een paar mensen zondagmorgen iets na zevenen vertrokken richting Schijndel.” Na een rit van zeshonderd kilometer kwamen Peeters en ook voorzitter Mitchell Walda aan in het Brabantse dorp om tegen WEC te spelen.

Zwaar

Peeters & co hadden het zwaar, maar kwamen na een half uur spelen op voorsprong via Stan Keunen. Tien minuten na de rust werd het zelfs 0-2 door een doelpunt van Luuk Neutelings. Peeters moest tien minuten voor tijd wel nog een keer vissen, maar uiteindelijk bleef HBSV overeind en staat het zondag in de finale van de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse. Peeters kon zijn geluk niet op. Na afloop ging hij dan ook weer verder met hetgeen hij het weekend begon: bier drinken. Trainer Huub Joosten gaf aan dat het nog te vroeg is voor een feest, maar dat de Hout-Blerickenaren de eindstrijd hebben bereikt mag best een verrassing heten. „Hier mogen we even van genieten.” En dat deed doelman Peeters dan ook na een lange autorit en een middag ballen tegenhouden.