Nieuwe kledingleverancier voor HBSV

Wellicht hebben jullie het in de wandelgangen al meegekregen; HBSV stapt vanaf komend seizoen over naar een nieuwe kledingleverancier: Nike. Dit doen we in samenwerking met Sport2000.

Hierbij willen wij jullie informeren over een aantal zaken met betrekking tot de nieuwe kleding.

 

Nieuw wedstrijdshirt

HBSV is inmiddels een echte omni-vereniging met aanbod van meerdere sporten (voetbal, korfbal, bootcamp, padel en multi-gym). In het bestuur is gekeken hoe we deze verschillende afdelingen nog beter kunnen verbinden binnen onze mooie vereniging. Onderdeel daarvan is ook de kleding. Daarom is er gekozen voor een vernieuwend HBSV shirt, dat uiteindelijk door alle sportafdelingen gedragen kan worden, zonder de identiteit van HBSV te verliezen.

In samenwerking met Sport2000 is een nieuw shirt ontworpen; de bekende groene HBSV baan is in een moderner jasje gestoken. Gezien de positieve reacties die we tot dusver al hebben ontvangen, zijn wij ervan overtuigd dat we een gaaf nieuw shirt hebben ontworpen.

Vanaf komend seizoen wordt dit het nieuwe wedstrijdshirt voor de hele afdeling voetbal; op een later moment zal dit shirt ook bij de andere afdelingen geïntroduceerd worden.

Witte broek

In het bestuur was de optie voor een zwarte broek bij het HBSV wedstrijdtenue ter sprake gekomen; in het verleden heeft HBSV namelijk ook al eens een zwarte broek gehad. We hebben de leden hierover laten stemmen en onze verwachting dat de meningen over een witte/zwarte broek verdeeld waren, werd bevestigd. Uiteindelijk heeft de meerderheid voor de witte broek gestemd, wat betekent dat de witte broek behouden blijft onder het nieuwe wedstrijdshirt.

 

Praktische informatie

Wedstrijdshirt

Op dit moment is de PR commissie bezig met de teamsponsoren voor het nieuwe seizoen. Zodra duidelijk is welke teams welke sponsor hebben (of geen shirtsponsor), zal dit gecommuniceerd worden. Als je team een shirtsponsor heeft, hoef je zelf geen wedstrijdshirt aan te schaffen. Heeft een team geen wedstrijdsponsor, dan dient het nieuwe wedstrijdshirt door de spelers wel zelf aangeschaft te worden (dit blijft ongewijzigd).

Vanaf het komend seizoen spelen we niet alleen in een nieuw shirt, maar hebben al onze nieuwe shirts korte mouwen. Een wens van velen en gelijk aan ieder ander voetbalshirt dat eigenlijk altijd korte mouwen heeft. Daarnaast past dit bij de modernere, eigentijdse uitstraling. Het is straks ook mogelijk om via HBSV een wit thermoshirt met lange mouwen te kopen (voor de winterperiode), waarbij we nog nadenken over een passend aanbod namens de vereniging.

De afdeling korfbal houdt voorlopig dezelfde shirts, gesponsord door Schildersbedrijf Niessen. Hetzelfde geldt voor de afdeling bootcamp met de shirts gesponsord door Fred van Wijlick Tuinen.

GTL Europe op de mouw bij de jeugd afdeling voetbal

GTL Europe is onze hoofdsponsor jeugd afdeling voetbal. Afgelopen seizoen stond het GTL Europe logo op de voorzijde van de shirts van de standaardelftallen (1e team van elke categorie). HBSV vond dit echter niet ‘dekkend’ voor het hoofdsponsorschap jeugd en heeft in overleg met GTL Europe besloten dat het GTL logo vanaf komend seizoen op de rechtermouw van alle wedstrijdshirts bij de jeugd komt te staan. Daarmee komt GTL overal terug als hoofdsponsor jeugd afdeling voetbal en bieden we tevens andere sponsoren de mogelijkheid om shirtsponsor (op de voorzijde) van een team te worden.

HBSV broek

Op de huidige witte broek staat het oude HBSV logo en Masita. De nieuwe broeken zullen witte broeken van Nike zijn, zonder HBSV logo. We snappen echter dat we onze leden niet kunnen verplichten om kosten te maken voor een nieuwe broek. Daarom komen we met een actie (tot aan de Kerst) waarbij de leden een nieuwe witte Nike broek met 50% korting kunnen kopen (HBSV betaalt de rest). We laten de keuze dus aan de leden om wel of niet een nieuwe witte Nike broek aan te schaffen. Er mag dus doorgespeeld worden in de huidige witte Masita broek, maar we hopen natuurlijk dat veel leden gebruik maken van onze actie zodat zoveel mogelijk spelers straks in een nieuwe Nike broek op het veld staan!

HBSV sokken

De huidige groene HBSV sokken blijven voorlopig gewoon hetzelfde. Hierop staat weliswaar het oude HBSV logo, maar Sport2000 heeft er nog veel op voorraad. Omdat wij tevreden zijn over de huidige sokken en het zonde is om deze grote voorraad te vernietigen, blijven we deze voorlopig gebruiken. Zodra die voorraad op is, wordt er overgestapt naar groene Nike sokken.

HBSV Webshop

Vanaf het komend seizoen is de HBSV kleding (met uitzondering van gesponsorde kleding) ook verkrijgbaar via de webshop. Inclusief 10% clubkorting! Uiteraard is het nog steeds mogelijk om HBSV kleding in de fysieke winkel van Sport2000 in Venlo te bekijken en verkrijgen. Meer informatie over de HBSV webshop volgt op een later moment.

 Gesponsorde teamkleding

Gesponsorde wedstrijdshirts van een sponsor waarvan de sponsoring nog doorloopt in seizoen 2023-2024, zullen op kosten van HBSV vervangen worden door de nieuwe Nike shirts. Als de sponsoring reeds 3 jaar heeft gelopen en dus is afgelopen, worden deze shirts uiteraard niet vervangen. Dan dient de shirtsponsor van het team de sponsoring opnieuw te verlengen of het team moet op zoek naar een nieuwe shirtsponsor. Als een team geen shirtsponsor heeft, is elk lid zelf verantwoordelijk voor de aanschaf van een wedstrijdshirt.

Overige gesponsorde kleding (zoals trainingspakken, warmloopshirts, tassen etc.) waarvan de sponsoring nog doorloopt in seizoen 2023-2024, wordt niet vervangen. Die kleding laten we gewoon doorlopen tot einde looptijd (3 jaar). Kosten technisch is het niet te doen om ook al die kleding in één keer te vervangen door Nike artikelen.

Als er voor komend seizoen nieuwe teamkleding besteld wordt, dan zal dit wel allemaal van het merk Nike zijn. Bent of kent u iemand die interesse heeft om teamkleding te sponsoren? Neem dan contact op met de PR commissie via pr@hbsv.nl.

De zwarte jassen en groene polo’s van alle trainers en leiders (Masita), blijven voorlopig hetzelfde. Deze zijn nog zo goed als nieuw of in zeer goede staat.

In het gehele bestuur (waarin alle afdelingen vertegenwoordigd zijn) is gestemd over zowel het nieuwe wedstrijdshirt als het nieuwe logo. Daarmee worden de besluiten breed gedragen door alle afdelingen in onze vereniging.

We begrijpen dat veranderingen altijd verschillende meningen met zich meebrengen, maar we hopen hiermee de juiste keuzes gemaakt te hebben om weer nieuwe stappen te zetten als HBSV zijnde. Mochten er vragen en/of opmerkingen zijn naar aanleiding van bovenstaande, dan kunnen deze gesteld worden via pr@hbsv.nl.

 

Met sportieve groet,

Bestuur & PR commissie HBSV