HBSV wint van DES Swalmen in uitzwaaiwedstrijd

De laatste wedstrijd van het seizoen was thuis tegen DES Swalmen. Deze stond in het teken van het afscheid van de spelers Daan van Lare, Bart Smits, Roy Geraedts, Gijs Peeters, Moreno Walda, Jeffrey Bömers en Stan Hovens die na jarenlange trouwe dienst in de HBSV selectie recreatief gaan voetballen. Ook trainer Angelo van Mil nam afscheid en vervolgt zijn carrière bij Sportclub Irene.

De wedstrijd was identiek aan die van vorige week in Horn. HBSV bepaalde het spel met veel balbezit. In de 10e minuut kwam Chris Heuvelmans vrij voor de keeper maar zijn schot was te zacht. Even later schoot Stan Hovens na een aanname teveel hoog over. Doelman Jules Peeters had een rustige middag en moest sporadisch handelend optreden. In de 30e minuut speelde Jeffrey Bömers de goed opkomende Jordy Goertz in. Diens voorzet was op maat voor Moreno Walda die zijn 19e treffer binnentikte. Siem Bessems kreeg net voor rust nog een kans maar scoorde niet.

De 2e helft liet weinig hoogtepunten zien. Na een pass van Joep Smits scoorde Moreno Walda vanuit buitenspel positie. De verdediging van HBSV stond goed en gaf niets weg. Het bleef bij een verdiende 1-0 overwinning.

De ploeg eindigde met 1 punt achter op Haelen en Heythuysen op de 4e plaats. Het seizoen zit erop.

HBSV – Swalmen 1-0

30′ Moreno Walda

blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank