HBSV en DFO’20 delen de punten…

HBSV hield aan het duel met middenmoter DFO’20 (Door Fusie Ontstaan) 1 punt over. In de 7e minuut liet Jeffrey Bömers zich gelden maar zijn strak schot spatte uiteen op de binnenkant van de paal. HBSV had in de beginfase wat meer balbezit. DFO zag een buitenspeldoelpunt afgekeurd worden. Grensrechter Charrel Mevissen had het goed gezien. Toch kwamen de gasten even later op voorsprong. De behendige Jesse Tunissen vond spits Stef Heijkers die ongehinderd doelman Jelle Lennaerts het nakijken gaf, 0-1. Hij redde in de 30e minuut wel knap op een schot van de zwarthemden. Hierna gooide HBSV de schroom van zich af. De beste fase van de wedstrijd leverde binnen enkele minuten 2 doelpunten op. Joep Smits kopte een perfecte voorzet van Jeffrey Bömers goed in, 1-1. Direct daarop schoot Moreno Walda beheerst in na een listig hakje van Joep Smits, 2-1.

Voor rust hing een grotere voorsprong in de lucht maar doelpunten bleven uit. In het 2e bedrijf kwam de fusieclub goed uit de startblokken. Een droomkans vlak voor doel werd knullig gemist. Hierna kwam HBSV nog enkele keren goed weg. Vaak was het rechtsback Jordy Goertz, de beste man bij de thuisclub, die redding bracht. In de 58e minuut belandde een voorzet van Moreno Walda bij spits Joep Smits maar die vond de DFO doelman op zijn weg. De gasten werden sterker. Er lagen veel ruimtes op het middenveld en daar maakte DFO goed gebruik van. Ze combineerden wat soepeler en voerden de druk op.

HBSV kwam niet verder dan afstandsschoten van Moreno Walda en Jeffrey Bömers die hoog over gingen. Scheidsrechter Keijsers uit Velden gaf even later geen penalty toen een poeier van Moreno Walda op een DFO arm terecht kwam. Uiteindelijk werd het nog 2-2 Stef Heijkers werkte de bal met de hand in het doel en het fluitsignaal van de leidsman bleef uit.


Weer een teleurstellend resultaat maar meer hadden de mannen van de afscheid nemend trainer Angelo van Mil zeker niet verdiend.

blank
blank
blank
blank