Panningen weer te sterk voor HBSV…

Net als in de thuiswedstrijd stond HBSV na 90 minuten met lege handen. Koploper Panningen zegevierde met 3-0 en gaat met Haelen uitmaken wie komend seizoen in de 3e klasse uit zal komen. In de beginfase die voor Panningen was, knalde middenvelder Jordi Kirkels op de paal. Na 19 minuten benutte de thuisclub een strafschop nadat Jordi Suiker zijn tegenstander over de knie tilde: 1-0.

HBSV kon de eerste helft aanvallend geen vuist maken. Weinig goed opgezette aanvallen. Veel lange ballen hoog door het centrum waar de sterke verdediger Roy Cuppen wel raad mee wist. Eenmaal was Moreno Walda gevaarlijk maar zijn inzet raakte de lat. Na de thee een wisselend spelbeeld. HBSV wilde met meer spelers hoger staan om Panningen onder druk te zetten. Toch kwam de thuisclub op 2-0 toen goaltjesdief Robin van Osch raak knalde. Weer slordig balverlies op het middenveld ging hieraan vooraf.

HBSV schakelde over op alles of niets voetbal. Dit resulteerde in schoten van Moreno Walda en Stan Hovens op het aluminium. Thom Nieuwpoort kreeg de bal in vrije positie net niet over doelman Jordy Nelissen.  Daan van Lare bracht op het middenveld wat meer dynamiek in het spel.Panningen bleef in die fase met wat geluk overeind. Een kwartier voor tijd kreeg Jules Peeters bij een opstootje de rode kaart. Jordy Goertz verving hem. Hij moest in de 80e minuut de gang naar het net maken toen middenvelder Nick Wilmer de eindstand op 3-0 bepaalde.

blank
blank