HBSV weer zonder punten…

Na de nederlaag in Heythuysen ging HBSV tegen kampioenskandidaat Haelen voor de volle winst. Al na 30 seconden keek de ploeg echter tegen een 0-1 achterstand aan. Een vrije trap werd door de Haelen spits Mike Jacobs ongehinderd in de lange hoek gekopt. Hierna waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Het spel golfde op en neer. Kopballen van Moreno Walda en Joep Smits gingen hoog over.

Toch kwam nog voor de rust de verdiende gelijkmaker. Joep Smits speelde snel de bal naar de wegsprintende Moreno Walda. Zijn schuiver trof doel, 1-1. Na de thee gingen beide ploegen voor de belangrijke 3 punten. In de 60e minuut kwam de bal na een corner in de drukte terecht. Thom Nieuwpoort werkte de bal zeer ongelukkig in eigen doel, 1-2.  HBSV trok weer ten aanval maar het veldspel liet te wensen over. De organisatie was zoek en individuele acties waren spaarzaam. Toch was de ploeg dicht bij de gelijkmaker. Siem Bessems zag een ziedend schot formidabel gered door de doelman van de gasten. Joep Smits had geen geluk met een inzet vlak bij het doel. Haelen kon naar hartelust counteren en liep verder uit naar 1-3 via Mike Jacobs.

HBSV gaf niet op maar werd alleen nog gevaarlijk door een boogbal van Thom Nieuwpoort die andermaal door de Haelen keeper over de lat werd getikt. Uiteindelijk bepaalde Haelen via linkerspits Kevin Gijsman geflatteerd de eindstand op 1-4.

De kansen op een kampioenschap zijn grotendeels verkeken. Volgende week tegen lijstaanvoerder Panningen zal het weer een hele klus worden.

blank
blank
blank
blank