Diamantsponsoravond

Na 2 jaar afwezigheid mochten we ‘m eindelijk weer organiseren, de Diamantsponsoravond voor onze trouwe Diamantsponsoren. Afgelopen donderdag was het zover.

Scelta Mushrooms is inmiddels een vertrouwde en geliefde locatie voor deze avond, zo ook dit jaar. De avond werd afgetrapt met een woordje van onze voorzitter Frank Berden over de stand van zaken binnen HBSV. Onze sponsoren zijn onmisbaar voor de club, dus zij verdienen het absoluut om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen.

Daarna was het woord aan onze gastspreker Ron M.A. Heeren. Ron is universiteitshoogleraar ‘Molecular Imaging’ aan Universiteit Maastricht en in 2021 verkozen als lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen. Ron nam ons mee in de wetenschappelijk onderzoeken die hij met zijn team doet, welke grote doorbraken dit al heeft opgeleverd én wat dit in de toekomst betekent voor onze chirurgie en pathologie. Om het ‘luchtig’ te houden; Ron en zijn team hebben een techniek ontwikkeld waarmee een zeer gedetailleerde diagnose gesteld kan worden. De chirurg weet daardoor bijvoorbeeld precies, nog tijdens de operatie, of de randen van een verwijderd stuk weefsel nog ‘zieke’ cellen bevat. Hiermee zouden veel tweede operaties voorkomen kunnen worden. Deze techniek zit nog in het onderzoeksproces, maar is een unieke doorbraak in de wetenschap. Aan het einde van zijn presentatie liet Ron zien dat óók een champignon van Scelta Mushrooms tot op het kleinste detail geanalyseerd kan worden en zo bijvoorbeeld achterhaald kan worden welk gedeelte van de champignon voor de meeste smaak/geur zorgt.

Een indrukwekkende lezing, die werd opgevolgd door een heerlijk diner met borrel verzorgd door Scelta.

Wij danken Ron M.A. Heeren voor zijn lezing, Scelta Mushrooms voor de gastvrijheid en alle Diamantsponsoren voor hun aanwezigheid en steun! 💪⚽️