HBSV JO19 gehts Bodensee!

HBSV heeft al langere tijd de wens om met een jeugdteam deel te nemen aan een buitenlands voetbaltoernooi. Aan de vooravond van het seizoen 2020/2021 heeft de leiding van HBSV JO19-1 en JO19-2 deze wens kenbaar gemaakt aan het bestuur van HBSV; deze leuke groep spelers en begeleiders verdienen het namelijk om deze onvergetelijke ervaring mee te maken!

Na akkoord van de vereniging is er contact gezocht met Euro-sportring, een organisatie die veel internationale voetbal- en handbaltoernooien in Europa organiseert. Gezien de gunstige datum (Pinksteren), én de prachtige locatie, is de keuze gevallen op de Bodensee-Pokal in Bregenz (Oostenrijk).

Meer informatie over het toernooi kun je vinden op Bodensee-Pokal | Euro-sportring.

De voorbereidingen

Om de plannen te presenteren is er in december 2021 een online-ouderavond georganiseerd. Uit een eerdere inventarisatie bleek dat bijna alle spelers zouden willen deelnemen aan het internationale voetbaltoernooi; dit enthousiasme kwam tijdens de online-ouderavond ook terug bij de ouders/begeleiders! De eerste serieuze voorbereidingen zijn inmiddels getroffen: de eerste betalingen zijn voldaan aan de organisatie en het verblijf en de busreis zijn vastgelegd.

Het startschot

Zaterdag 8 januari vond het officiële startschot plaats door middel van meerdere fotosessies. In samenwerking met HBSV zullen we de communicatie gaan opzetten via de verschillende social-mediakanalen. Om het toernooi te kunnen financieren zullen de spelers van JO19-1 en JO19-2, ouders en begeleiders de komende maanden hun handen uit de mouwen steken om zoveel mogelijk geld op te halen via verschillende ludieke acties.

Uiteraard worden de actuele coronamaatregelingen gehandhaafd en hopen we dat het toernooi door mag gaan!

Graag houden we jullie op de hoogte over de acties. Stay tuned!