Treffers/Eendracht ZSV A1 – HBSV A1 

Uitslag: 15 - 5  

Op een winderige zonnige zaterdag reizen we af naar Neerkant waar de treffers op ons wachten. HBSV speelt in het zwart aangezien de treffers een groen-wit tenue hebben.

Treffers beginnen de wedstrijd met wind in de rug en nadat de bal van vak is gewisseld (HBSV in de aanval) openen de Treffers na 2,5 minuut spelen met een schot en leiden ze met 1-0.

2,5 minuut later speelt men de langste dame van treffers vrij en met een doorloopbal scoort Treffers ook de 2-0.

HBSV zit niet bij de pakken neer en nadat Fenna een mooie doorloopbal net mist, is het Naomi die een schot op de rand van de korf laat belanden, welk weer word gevolgd door een mooi schot van Fenna, doch de eerste treffer voor HBSV moet nog vallen.

Die treffer komt dan ook na 10 minuten spelen waarbij Naomi een kleine kans (na aanspelen van Yasmin) verzilvert en de 2-1 scoort.

Helaas let HBSV niet op want de Treffers scoren meteen de 3-1 van onder de korf.

Beide teams spelen een lekkere partij en zijn zeker aan elkaar gewaagd. Helaas voor HBSV heeft Treffers meer geluk bij hun schot dan HBSV en na 13 minuten spelen is de score 4-1. Robin denkt daar echter anders over en in de 15e minuut scoort ze de 4-2 vanuit een schot.

Na 20 minuten spelen maakt Treffers een foutje waardoor Fenna de verdedigster voorbij kan, met een doorloopbal vanaf de stip legt ze de bal zuiver in de korf waarbij de stand op 4-3 komt te staan.

De vreugde is echter niet van lange duur, want de langste speelster van Treffers scoort binnen 2 minuten de 5-3 waardoor HBSV alweer tegen 2 punten achterstand aankijkt. Weer even later scoort dezelfde dame (hoewel verdedigt door Michelle) de 6-3.

Met nog 10 minuten spelen, komt een dame van Treffers onder de korf vrij te staan en de 7-3 is dan ook snel een feit.

HBSV zit niet lekker in de partij in deze fase want na een half uur spelen staat een dame van Treffers gewoon vrij onder de korf en scoort de 8-3. HBSV moet echt beter in de wedstrijd komen want zelfs een doorloopbal word niet meer tegen gehouden, 9-3 welke gevolgd word door de 10-3 terwijl er nog maar 2 minuten op de klok staan.

De treffers zijn vooral de laatst 20 minuten meer een team dan HBSV en dat resulteert in het spel.

Herhaalde keren raken we de bal kwijt en met nog een halve minuut spelen scoort Treffers bijna ook de 11-3 ware het niet dat de bal net over gaat.

2e helft.

Yasmin blijft aan de kant met een blessure waardoor HBSV de 2e helft met 7 speelsters is. Robin krijgt meteen een kans op de korf maar de bal stuitert eraf. Treffers komen in de aanval en meteen is duidelijk dat 4 tegen 3 een nadeel is in de verdediging. Altijd staat er een dame van Treffers vrij dus de kans dat HBSV de bal verovert is behoorlijk klein.

Toch lukt dat doordat Treffers probeert te scoren en Fenna de bal verdedigt. HBSV komt zo in de aanval en krijgt 2 mooie kansen maar de bal wil niet door de korf. Dat 1 man minder een nadeel is in de verdediging word duidelijk als Treffers relatief eenvoudig de 11-3 scoort na 5 minuten spelen.

Nu is het aan Fenna, Michelle en Naomi om zich in de aanval te bewijzen met 1 man minder. Dit houdt in dat er geen vang kan worden opgezet en ze zelf achter de bal aan moeten rennen.

Toch doen ze dat best verdienstelijk en we verliezen minder balbezit dan verwacht, de 8 doelpunten achterstand blijven echter staan dus moeten we mogelijk alleen aan schadebeperking doen. Treffers heeft 13 minuten nodig om ook het 2e doelpunt van deze helft te scoren. Met een schotje komen ze op 12-3.

HBSV krijgt in de verdediging telkens vaker de bal, maar de aanval blijft moeizaam met 3 speelsters. Toch krijgt Naomi een mooie kans na 20 minuten spelen maar de bal stuitert uit de korf.

Treffers komen bij de korf maar Robin loopt niet in en de dame staat vrij onder de korf, 13-3. Deze word echter gevolgd door een schot van Eefke aan de andere kant en met nog 11 minuten spelen is het 13-4.

HBSV met 4 in de aanval en Frauke staat in de steun als haar verdedigster over neemt. Hierdoor staat ze vrij en draait zich om en legt de bal simpel erin, 13-5.

Met nog 7,5 minuut spelen gooit Fenna de bal over de verdedigster van Naomi en kan Naomi een doorloopbal nemen, helaas is de bal iets te vlak en stuitert hij van de rand weg. Goeie actie tegenover zo’n lange dame.

HBSV is in de verdediging aan het indutten (terwijl ze toch echt met 4 spelen) en Treffers krijgen een simpele doorloopbal vrij omdat er niet word verdedigt, 14-5.

Met nog 3 minuten spelen krijgt Treffers een strafworp en lopen ze uit tot 15-5.

Verdediging is nu weer 4-3 en Treffers blijven de bal op de korf afvuren en krijgen een laatste afstandschot erin waardoor de uitslag neerkomt op 16-5 (terwijl er nog 1,5 minuut op de klok staan maar de scheidsrechter toch affluit).