Thema-avond 'positief coachen' goed bezocht 

HBSV goed vertegenwoordigd op succesvolle lezing 'Positief Coachen’ 

HBSV neemt positief coachen serieus! We kunnen trots zijn op het grote aantal leiders, trainers, coaches en andere vrijwilligers van HBSV dat naar de lezing ‘Positief Coachen’is geweest.

Ewald van Kouwen verzorgde de avond in de aula van het Valuascollege in Venlo.

Het was een bijzondere lezing. Ewald bracht een opmerkelijk verhaal. Hij beweerde dat wij met z’n allen (onbewust en onbedoeld) dingen doen waardoor het juist slechter gaat. Focus je op prestatie en benadruk je wat er fout gaat...... dan gaat het slechter. En dat is natuurlijk bizar. ‘Klap het om’ en je ziet direct de resultaten. Zorg voor FUN en richt je op de taken en zelfvertrouwen van spelers..... je krijgt plezier EN betere prestaties ...... EN ook nog een sterkere club.!

Maar het was ook een bijzondere lezing door de vorm. Zo bracht hij zijn verhaal met veel energie en passie, ondersteund met aansprekende toneelvormen van acteurs.

De organisatie was in handen van VenloVerbroedert, een organisatie waarin 14 Venlose voetbalclubs werken aan een positievere cultuur op en om de velden.

Ook Omroep Venlo besteedde aandacht aan de avond: (ons item start op 03.36)

https://omroepvenlo.nl/uitzending-gemist/2211940/het-nieuws

 

Bewustwording is dus tot stand gebracht. Nu is het zaak om die bewustwording om te zetten naar concreet handelen op het veld! wat wordt er dán allemaal mogelijk ?!

 

Voor meer informatie: http://positiefcoachen.nl/voor-vrijwilligers-bij-sportclubs/workshops/

Bert Janssen geeft een interview namens Venloverbroedert