Pupil v.d. week: Bink Jonkman (verslag) 

Verslag pupil van de week Bing Jonkman 27 november 2016 HBSV 1 – SJVV 1 

We zijn bijna op de helft van de competitie en eindelijk is het de beurt aan de mini-pupillen om een pupil van de week te leveren en dat gebeurde in de persoon van Bing Jonkman.

Dat Bing zijn taak serieus nam bleek al uit het feit, dat hij niet alleen zijn vader en moeder en zijn broertje mee had genomen om hem te steunen, maar ook zijn oom en tante met de kinderen en opa en oma en dan is het toch ook leuk om te zien, dat door de pupil van de week opa Hay Rutten na 30 jaar weer eens een keer op ons sportpark komt.

Bing ging al direct vanaf het begin helemaal op in zijn rol, hij deed samen met de spelers de warming-up waar hij duidelijk plezier in had.Vervolgens werden er wat rekoefeningen gedaan en was het tijd voor een privé-training van Huub, waarna hij onze spelers drinkflessen bracht en ook nog samen met Huub alle spullen opruimde.

Maar het echte werk moest natuurlijk nog beginnen, want hij mocht kennis gaan maken met de scheidsrechter, kreeg daar wat instructies en kon met de spelers het veld op komen. Hij mocht samen met de scheidsrechter de pasjes controleren om vervolgens de toss te verrichten.

Nadat hij deze taken keurig had uitgevoerd kwam zijn moment, de aftrap werd genomen en hij mocht naar het doel van de tegenstander dribbelen waarna hij de keeper met een hard schot kansloos liet en ik heb zelfs horen zeggen, dat dit hem een vis op zou leveren.

Bing mocht daarna natuurlijk zoals gebruikelijk een welverdiende consumptie en een snoepzakje ophalen in de kantine en kreeg als afsluiting nog een herinnering aan deze dag uitgereikt.

Bing, je hebt het prima gedaan, ga zo door en dan zien we je over een aantal jaren misschien wel terug als speler van het 1e elftal.