Preventieve acties 

Om normen en waarden steeds onder de aandacht te houden worden vanuit “de waardevolleclub”en vanuit “Venloverbroedert” geregeld preventieve acties georganiseerd. Hieronder een opsomming van deze acties.

20 september 2014: Op zaterdag 20 september vragen de Venlose voetbalverenigingen, verenigd in Venloverbroedert, op een bijzondere manier aandacht voor de rol en het gedrag van ouders langs de lijn. Meer info...

Februari 2014 Handshake actie: vanaf deze datum gaan alle team van HBSV de tegenstander en de scheidsrechter voor en na de wedstrijd een hand geven. Onafhankelijk van de uitslag. Handen geven is geeft een goed gevoel en hiermee toon je respect voor je tegenstander. Voor de wedstrijd wens je je tegenstander een prettige wedstrijd. Na de wedstrijd feliciteer of bedank je de tegenstander voor de prettige wedstrijd. En vergeet de scheidsrechter niet, zonder hem geen wedstrijd.

Zie filmpje wie en hoe het moet

6 april 2013 Shirtwissel: bij deze acties gaan de Venlose verenigingen, die tegen elkaar voetballen spelen in het shirt van de tegenstander. Het doel van deze actie is om respect te kweken voor je tegenstander.