Oxalis C1 - HBSV C1 

Uitslag 3 - 8 

Het is al weer even geleden dat we hier een update hebben gegeven van het reilen en zeilen binnen onze C. Nadat ons sterrenteam net naast het kampioenschap in de zaal heeft gegrepen zijn ze voorjaarscompetitie met een nederlaag begonnen. Roka van wie we in de najaarscompetitie net aan verloren hadden was, ondanks een grondige voorbereiding op hun speelwijze, net een maatje te groot. Hoopgevend in die wedstrijd was dat in de tweede helft de dames doorhadden hoe in te spelen op de pressie van Roka en lieten zien het antwoord gevonden te hebben.

Deze ervaring namen ze mee naar de wedstrijd tegen Oranje-Wit waarin ze weergaloos spel lieten zien. De Leunense equipe ging kansloos met 7 – 1 ten onder.

De tegenstander van vandaag was Oxalis C1. Deze tegenstander hadden we dit jaar al 3 keer gehad en ondanks dat de winst steeds voor ons was, liet die zich omschrijven als lastig. In voorgaande edities kwamen we zelfs twee keer eerst op achterstand door vliegtuigjes of andere ingestudeerd spul.

We waren dus gewaarschuwd en dat was maar goed ook, want Oxalis probeerde het weer in het begin. Maar de dames waren scherp en hielden het tegen. Vooraf hadden ze de ambitie uitgesproken om nu eens een stevige uitslag neer te zetten.

Dit leek er de hele eerste helft niet in te zitten. Het liep niet zoals tegen Oranje-Wit, Oxalis verdedigde stevig uit en zorgde er daarmee voor dat wij bij het uitbrengen regelmatig de bal kwijt raakten. Ondanks treffers van Sophie, Veerle en Joy wist Oxalis in de wedstrijd te blijven door steeds de aansluitingstreffer te maken. Met name vlak voor de rust drong Oxalis flink aan en raakten onze dames de kluts even kwijt. De korf van HBSV leek enkele minuten voor rust op een schietschijf en we gingen met 2-3 de rust in.

In de rust werden de pijnpunten benoemd en de afspraken verder aangescherpt. En hoewel het na rust nog een minuut of vijf duurde voor onze meiden het helemaal op de rails hadden lieten ze al snel zien dat zij beter konden dan dat ze in de eerste helft hadden laten zien. Oxalis kon dit duidelijk niet. Na de 2 – 4 van Veerle wist Oxalis nog terug te komen tot 3 -4 maar na de 3 – 5 (Silke) was de tegenstand gebroken. De aanvallen van Oxalis waren nog op één hand te tellen HBSV kreeg meer ruimte voor het samenspel en begon ook meer aan te vallen vanuit de ruimte.

Zo liepen ze uit tot 3-8.

Prima overwinning na een moeizame eerste helft. Top dames!