Oxalis A2 - HBSV A1 

Uitslag 7-6 

De eerste wedstrijd van het zaal seizoen. HBSV vertrekt met 8 dames richting Sevenum, Nadie valt in bij gebrek aan Cindy (ziek), Robin (geblesseerd) en Yannick (tijdelijk gestopt).

Oxalis begint de wedstrijd, komt tot 2 kleine kansjes, maar HBSV verovert snel. Balverlies aan HBSV kant geeft Oxalis weer de kans, maar HBSV zit er goed tussen en verdedigt sterk. HBSV krijgt de aanval, en mist enkele kleine kansjes, zowel verdediging als aanval staan erg sterk. Oxalis neemt de toevlucht tot het afstand schot, dit moet ons de kans geven die vang te krijgen en de bal te veroveren.

HBSV krijgt zo herhaaldelijk de bal in de aanval, hierdoor verschijnen mooie combinaties, maar helaas nog geen doelpunt voor HBSV. Oxalis heeft meer geluk want in de 10e minuut blijkt een afstandschot zuiver genoeg en Oxalis opent de score, 1-0. Oxalis krijgt hierdoor hoop en zit iets steviger in het spel (mede door een wissel bij Oxalis, waarbij een A1 speelster erin komt). HBSV zit echter niet bij de pakken neer, en nadat de bal enkele keren over en weer is geweest is het Nadie die met een mooie doorloopbal de gelijkmaker scoort in de 18e minuut.

Oxalis speelt in, en ondanks dat Nadie de bal zuiver verdedigt (scheidsrechter negeert dit) scoort Oxalis de 2-1, gevolgd (na weer een twijfelachtige beslissing dat Fenna zou duwen onder de korf) komt Oxalis onder de korf en scoort een doorloopbal. Na 20 minuten spelen staat het 3-1.

HBSV verovert de bal in de aanval, en na enige onduidelijkheid bij Oxalis, scoort Lisanne met een schotje de 3-2 in de 22e minuut. HBSV laat zien wat ze kan, haalt de bal snel uit de Oxalis aanval, en Nadie scoort in de 24e minuut met een zuiver afstandschot de gelijkmaker, 3-3.Dit word vlak voor rust echter teniet gedaan door een Oxalis doorloopbal, waardoor we de rust ingaan met een 4-3 achterstand.

2e helft.

HBSV begint de 2e helft een beetje rommelig, in de aanval verliezen we snel de bal, en in de verdediging krijgt Oxalis diverse kansjes die ze overigens niet verzilveren. Fenna krijgt in de 33e minuut een kans op het afstandschot, echter is deze net te kort.

Dit schot word 2 minuten later gevolgd door weer een schot, echter missen we wederom de zuiverheid. Ook Oxalis mist in deze fase de zuiverheid en enkele mislukte doelpogingen leveren HBSV bal bezit op. Oxalis zit echter sterk in de verdediging en mede doordat onze ballen niet zuiver genoeg zijn (diverse kansen net niet), komen we niet aan scoren toe, een bal van Fenna (schot) stuit vervelend uit de korf, dit had de gelijkmaker moeten zijn. Oxalis wisselt, en krijgt een kans op de doorloopbal en verzilvert deze waardoor HBSV met 5-3 achter staat na 40 minuten spelen.

HBSV verliest bal omdat de scheidrechter voor handenbal fluit (de bal was duidelijk los), hierna verspeelt Oxalis op knungelige wijze tot 2x toe de bal, maar HBSV kan hier geen voordeel uit halen. Uitendelijk krijgt Oxalis de bal in de aanval, en na een mislukt schot, zit de rebound er wel in, 6-3 na 44 Minuten spelen.

HBSV in de aanval en snel genoeg krijgt Lisanne de bal toegespeeld en scoort met een mooie doorloopbal ons eerste doelpunt van de 2e helft, 6-4.

Dit word na een aantal kansen voor HBSV gevolgd door een zelfde combinatie als bij Oxalis, kansje stuit over de korf en Fenna neemt de rebound met een schotje. 6-5. HBSV zit in een zeer sterke aanvallende fase, echter missen we net de kansen en zuiverheid. Diverse schoten en kansjes, helaas zonder doelpunt.

Nu Oxalis de bal in de aanval heeft, zien we hetzelfde, diverse kansen echter komt men er niet door. HBSV verovert maar is ook weer snel de bal kwijt, Oxalis gaat door met tempo aanval wat hun dwingt tot het afstandschot en HBSV de bal oplevert. In de 52e minuut komt Fenna op 4-5 meter afstand vrij te staan, schiet en wederom stuit de bal uit de korf. HBSV is op zoek naar de gelijkmaker, terwijl Oxalis de rust van 2 punten verschil wil zien. Yasmin, maakt een mooie schijnbeweging en komt vrij voor de korf en scoort, de scheidsrechter vind dat het snijden is (ze komt van een kant en blijft aan die kant, gewoon mooie schijnbeweging), doelpunt afgekeurd.

Oxalis krijgt de bal en speelt snel naar voren waar ze hun 7e doelpunt (en daarmee 2 punten verschil) scoren. 7-5 met nog 4 minuten te spelen.

2 minuten voor tijd staat Nadie steun en Lisanne komt snel inlopen, door mooi mee te stappen kan Nadie de bal meegeven en Lisanne scoort met een mooie doorloopbal de 7-6. Met nog 34 seconden te spelen, staat Nadien weer steun. Suzanne roept op de bal vast te houden. Lisanne en loopt weer snel door, echter mist ze net de korf voor wat de gelijkmaker moest zijn. Oxalis speelt rustig uit tot de laatste seconden zijn verstreken en wint zo de wedstrijd. Gelijkspel zou feitelijk een terechte uitslag zijn geweest.

Geweldig gespeeld dames!