Oxalis 2 - HBSV 2 

Uitslag 7 - 5 

Deze eerste zaterdag van oktober reizen we in de namiddag af naar Horst.

Vijf minuten later dan gepland begint de wedstrijd. HBSV mist nog steeds Robin (Blessure) en vandaag ook Yasmin (afgemeld). Anniko Hermans is meegereisd als wissel. De eerste 10 minuten gaat de wedstrijd redelijk gelijk op, met als opmerking dat Oxalis iets beter in het spel zit. HBSV verliest snel bal, maar de verdediging zit er vol bovenop. Uitverdedigen is iets minder, we krijgen de bal moeilijk naar voren.

Nadat Oxalis enkele schoten heeft mogen nemen, is het de kans aan Lisanne, die zichzelf netjes vrij speelt, echter mist ze net de korf. HBSV geeft zichzelf goede kansen. HBSV komt in de aanval, en na een gemiste doorloopbal, is de 2e wel raak, Iris scoort met een kansje de 0-1 in de 16e minuut.

Even later is het Fenna die een mooie doorloopbal neemt, duidelijk de dame voorbij maar net mist. HBSV zit in een goede fase van de wedstrijd. Mooie combinaties doordat baltempo net ietsje omhoog gaat. Onze aanval dwingt zijn kansen af, nu is het overduidelijk HBSV die beter in de wedstrijd zit. Oxalis heeft bal, en neemt een doorloopbal en scoort 1-1, ware het niet dat de bal word afgekeurd wegens snijden. De stand blijft 0-1. HBSV krijgt mooie kansen, doorloopbal, kansje, schotje echter net niet zuiver genoeg. Zuiver is wel Oxalis, die eindelijk een afstandschot verzilvert in de de 28e minuut, de stand is 1-1, functiewissel.

Oxalis zet snel door, en scoort binnen 1 minuut de 2-1, wederom met een afstandschot. HBSV krijgt in de vorm van Michelle een kans op een doorloopbal, echter is deze net te kort, de rebound word afgefloten voor verdedigd.

Oxalis krijgt een strafworp, en (zoals je mag verwachten in de A) mist niet en zet daarmee de 3-1 op het scorebord met nog 3 minuten spelen in de eerste helft. HBSV moet zowel in de aanval als in de verdediging iets feller gaan spelen en meer die bal willen veroveren, na ieder schot van Oxalis heeft Oxalis de vang.

Met nog 1 minuut te spelen, neemt Fenna een afstandschot die net over de korf stuit. Oxalis krijgt de bal nog in de aanval, maar komt niet meer aan scoren toe. Rust...

2e Helft

 

Lisanne, Fenna, Cindy en Iris starten in de aanval, en de eerste 2 schotjes zijn net niet zuiver genoeg, positieve is wel dat HSBV van elke kans de vang heeft. Baltempo ligt nu op lekker niveau, HBSV ligt beter in de wedstrijd. Oxalis komt niet meer lekker door de verdediging, echter het blijft oppassen.

Eefke word gewisseld voor Anniko. Vak is nu Anniko, Naomi, Micherlle en Yannick in de verdediging. HBSV krijgt (na bal tik) een kans voor Fenna, echter word deze weg getikt met een strafworp als gevolg. Iris neemt de strafworp, en via een stuit en een rol, gaat hij door de korf, 3-2. HBSV krijgt enkele goede kansen, snelle actie van LIsanne, schot van Fenna (goede vang van Cindy) maar helaas net niet zuiver genoeg.

De aanval krijgt leuke combinaties, echter door niet goed op de bal te letten, raken we te veel ballen kwijt. De opdracht om beter af te vangen is goed aangekomen, waardoor we veelvuldig in de aanval blijven en kansen creëren.

Oxalis dwingt zich de kansen af, en scoort tenslotte de 4-2 (met als opmerking dat het nu wederom via snijden over het blok ging, echter nu niet afgestraft). Oxalis krijgt enkele kansen op het schot, en mist de 3e kans niet, en komt zo op 5-2 voorsprong, maar de wedstrijd is nog niet gespeeld, zo bewijst Anniko die 1 minuut later een doorloopbal verzilvert en het verschil terug brengt naar 5-3.

Even later laat Cindy zien veel te hebben geleert in een jaar tijd, doordat de steun mooi mee uitstapt, krijgt ze de bal perfect aangespeelt en scoort op een zelfde perfecte manier een doorloopbal, waardoor het verschil nog maar 1 puntje is, 5-4.

Iris krijgt enkele minuten later een kansje, maar mist net, in tegenstelling tot Oxalis, die een kleine kans verzilveren en de 6-4 laten noteren. Even later komt een mooie combinatie Naomi - Anniko net niet tot zijn recht, wel een goed gespeelde kans. Oxalis krijgt de bal, en scoort inmiddels de 7-4, gevolgd door Anniko die een afstandschot neemt en HBSV’s 5e doelpunt scoort, 7-5 en functiewissel. De wedtsrijd ligt lekker open, beide teams zijn goed aan elkaar gewaagd, echter moet onze aanval het baltempo hoog houden om zich kansen te verschaffen.

Oxalis krijgt enkele keren de bal in hun aanval, echter zit de verdediging bij HBSV lekker dicht. HBSV krijgt een vrije bal (terwijl Iris plaats maakt voor Eefke), echter is het schotje net te kort, waardoor we nog steeds met 2 punten achter staan.

De scheidrechter geeft het 1 minuut signaal en Oxalis mist hun kansje, HBSV krijgt de bal voor het laatst in de aanval, en dan is het gedaan, einduitslag 7-5 voor Oxalis, helaas geen punten mee naar HBSV, echter wel een solide partij laten zien.

 

Goed gespeed dames...