Oxalis A1 – HBSV A1 

Uitslag 3 - 7 

Nadat uw reporter 5 minuutjes te laat arriveerde (de weg naar Maasbree is een andere dan die naar Sevenum) wordt op dat moment de 0-2 gescoord door Robin (nadat Iris de 0-1 liet noteren).

Oxalis start vanaf de middenstip en scoort binnen 10 seconden de 1-2 dmv een doorloopbal die niet werd overgenomen.

HBSV speelt lekker vandaag en Michelle krijgt een strafworp mee die door Fenna zuiver word geplaatst, daarmee HBSV op 1-3 zettend.

Oxalis zit qua verdediging fel op de bal, dus HBSV moet moeite doen in de aanval. Robin heeft inmiddels al een paar pogingen op afstand gedaan, en de 4 poging vanaf een meter of 8 blijkt zuiver genoeg om door de korf te vallen, 1-4.

HBSV zit lekker in het spel en de Oxalis verdediging laat steken vallen, Iris komt mooi voorbij haar dame en mist een doorloopbal die door Frauke word afgevangen en meteen op de rebound genomen, maar ook net mist.Al met al een spannend potje korfbal waarbij HBSV (zonder wissels) een strakke verdediging heeft die Oxalis weinig kansen gunt en de bal veelvuldig in onze aanval houdt. Iris rent naar de korf en loopt haar dame voorbij, onder de korf word ze aangespeeld maar van onder de korf is het moeilijk scoren en de bal valt van de rand.

Robin neemt in de aanval een afstandschot welk op de achterkant van de korf naar voren stuit, ipv in de korf, stuit hij echter naar achteren waarbij hij buiten de lijnen valt, wel een goeie poging. HBSV wederom in de aanval, vang staat, steun staat en 2 dames tegelijk in de aanval, Frauke krijgt de bal aangespeeld en scoort bovenhands onder de korf de 1-5.

Oxalis in de aanval, maar weer doet de HBSV verdediging weer zijn werk en HBSV heeft snel weer bal bezit.

Met nog 6 minuten spelen wisselt de bal enkele keren van vak waarbij beide partijen niet tot scoren komen en 1-5 de rust stand blijft.

2e helft.

HBSV begint in de aanval, maar is de bal snel kwijt ivm verdedigen. Oxalis komt in de aanval en de aanvalsters worden goed verdedigt, totdat een dame vrij komt voor een afstandschot en de 2-5 noteert. HBSV maakt een foutje in de aanval met als gevolg balverlies waarbij Oxalis weer in de aanval komt.

Robin en Iris springen beide tussen dame en bal maar Oxalis houdt de bal. HBSV komt weer in de aanval en bouwt mooie combinaties op, duidelijk op zoek naar een gat in de Oxalis verdediging. Michelle loopt in naar de korf maar de Oxalis dame in de vang doorziet dit en stapt uit, de bal wegtikkend.

Oxalis én HBSV komen nu moeizaam door de verdediging waarbij HBSV de combinatie opbouwt en Oxalis het moet hebben van het schot. Fenna krijgt een mooie kans op een schot maar de bal stuit van de korf, even later is het Michelle die mooie inloopt en een zuivere doorloopbal in de korf legt, 2-6.

Met 2-6 achterstand, blijft Oxalis voorverdedigen wat HBSV de kans geeft het even rustig aan te doen, want zoals Cruijf zei, als wij de bal hebben, kunnen hun niet scoren...

En scoren is wat HBSV wél doet, en wel in de vorm van Robin die een schot verzilvert, 2-7.

HBSV heeft even probleempjes in de verdediging met de bal uitbrengen, wat tot 2x balverlies oplevert, maar door de vang juist te zetten, hebben we de bal na een schot van Oxalis. Oxalis heeft echter snel de bal en HBSV kan opnieuw beginnen. Nu snappen ze de kreten vanaf de lijn en word de bal stukje voor stukje uitgebracht, waarbij de klok genadeloos doortikt. Ook de Oxalis coach snapt het niet, ondanks dat de HBSV coaches hard genoeg roepen dat de tijd vanzelf wegtikt. Oxalis in de aanval en neemt meteen een schot, de HBSV vang staat goed en HBSV heeft balbezit, niet voor lang want Oxalis onderschept de bal en komt tot een schot welk de korf vindt, 3-7.

HBSV in de aanval, maar Oxalis houdt het stevig dicht, de aanval zoekt naar een kansje en Michelle vind een plekje voor de doorloopbal maar mist net. Het is wel duidelijk dat HBSV meer speelt terwijl Oxalis alles op het schot doet. HBSV speelt een tijdje rond maar komt niet door de verdediging, enkele schoten op korf door Michelle en Fenna blijken echter niet goed genoeg, en Oxalis heeft de bal. In hun aanval verliest Oxalis echter ook weer snel de bal, maar dat doet HBSV ook.

Met nog 2 minuten spelen is HBSV in een langdurige aanval, waarbij we bij iedere doelpoging de vang hebben, tot een afstandschot van Fenna over de achterlijn valt (via de achterkant van de korf) en Oxalis in de aanval komt en de bal snel verliest.

HBSV komt nog in een korte aanval maar de stand blijft staan op 3-7.