Opsteker HBSV in propvolle maand 

Bron: dagblad de Limburger; door Bas Nollé

HBSV werkt deze maand een overvolle speelkalender af, liefst acht wedstrijden staan op de rol. Duel twee van de acht, gisteren tegen MVC’19, werd met 2-1 gewonnen.

 

Bij HBSV moeten de spelers zich de komende maanden welhaast profs wanen, zo’n druk programma krijgen ze voor de kiezen. Door de vrieskou werden in de winter-maanden enkele wedstrijden afgelast. Ook het duel dat in het weekend na het over-lijden van HBSV-lid Ben Berden eind vorig jaar gepland stond, werd geschrapt.

Gevolg: de ploeg uit Hout-Blerick werkt deze maand maar liefst acht wedstrijden af. Het absolute zwaartepunt dient zich aan vanaf paaszaterdag. Het team van trai-ner Tim Nabben moet dan in acht dagen tijd vier keer aantreden: paaszaterdag, paasmaandag, donderdag 20 en zondag 23 april.

Nabben gaf eerder al gekscherend aan dat hij in april in ieder geval niet hoeft te trainen, maar in die drukke week met en na Pasen, doet ie dat ook echt niet. „We trainen in totaal drie, vier keer deze maand", zegt Nabben. „Voor de rest moeten de spelers vooral herstellen. Aan de andere kant is het ook weer niet zo erg. Die jon-gens hebben toch liever een wedstrijd dan een training.”

Ondertussen moet HBSV zich nog veilig spelen. Voordeel is dat HBSV als nummer elf (wat aan het einde van het seizoen nacompetitie betekent) nog de drie op dit moment lager geklasseerde ploegen en nummer tien SJVV treft. Alles dus nog in eigen hand, maar eerst moest afgerekend worden met MVC’19.

Nabben koos na twee verliespartijen voor een andere aanpak. „We weten dat Maas-bree gevaarlijk is met snelle uitbraken, dus we hebben ons gereserveerder opge-steld.” Toch wist Joris Timmermans namens MVC tien minuten voor rust succes-vol een gaatje te vinden: 1-0.

Na een dik uur spelen trok Jules Lemmen de stand voor HBSV gelijk. Het geloof kwam terug. Een kleine tien minuten voor tijd zette Danny Kraus Moreno Walda alleen voor de keeper. Die faalde niet en bepaalde de eindstand op 1-2.

Door de winst wipt HBSV over SJVV en Haelen heen en staat het op doelsaldo ne-gende. „Zeer positief", zegt Nabben. „De ranglijst geeft een wat vertekend beeld, omdat wij nog zo veel moeten inhalen, maar als we zo spelen, heb ik er vertrouwen in dat we het redden.”