Interview met de voorzitter 

Hallo Nick,

 

Je loopt al wat jaren rond bij HBSV en voor velen met name bij de afdeling voetbal ben je een bekend gezicht, toch leek het ons goed om jou eens aan de tand te voelen voor de mensen die je nog niet kennen, maar ook om een beeld te krijgen van wat jij wilt doen voor onze afdeling.

Kun je jezelf eens voorstellen?

Allereerst bedankt voor de mogelijkheid om me voor te stellen aan alle leden van HBSV afdeling korfbal. Zoals gezegd ben ik Nick Peeters, 39 jaar geleden in Steyl geboren en vrijwel direct naar Baarlo verhuisd. Ik woon samen met mijn vrouw Danielle vanaf 2004 in Hout-Blerick. Ik de trotse papa van Jitske en Elin. Onze hond Mojo en poes Mies vullen ons leven verder aan. Na diverse studies op het gebied van bedrijfskunde / personeel & organisatie werk ik inmiddels 4 jaar als Human Capital managementconsultant bij Raet (ICT-dienstverlening) binnen de zorgsector.

Wat voor sport doe je zelf?

Vanaf de jongste jeugd ben ik gaan voetballen in Baarlo. Later heb ik ook nog een aantal jaar bij HBSV in het huidige 6e elftal gevoetbald. Helaas ben ik vanwege een aantal knieblessures helemaal moeten stoppen met voetballen. In Baarlo ben ik al trainer geweest van een E-team en vanaf 2004/2005 trainer geworden bij HBSV-voetbal. Ik heb dit tot ongeveer 2012 met heel veel plezier gedaan voor D, C, B, A-elftallen en mijn eigen team.

Sinds een aantal jaren klim ik om nog een beetje fit te blijven geregeld mijn mountainbike op om de bossen in te gaan. Samen met een aantal vrienden beleven we vooral veel lol en hebben we vooral niet het idee de “echte (lees fittere) mannen” bij te kunnen houden. Daarnaast probeer ik zo vaak mogelijk met onze hond de bossen in te gaan om lekker te gaan wandelen.

Hoe ben je ertoe gekomen om je op te werpen als voorzitter van onze afdeling Korfbal?

Aan het einde van het afgelopen seizoen ben ik samen met een aantal andere ouders benaderd. Gezien er een groot aantal bestuursleden wilde stoppen. In een gesprek hebben we ons kunnen oriënteren en hebben we onze voorkeur qua rol aan kunnen geven. De voorzittersrol trekt mij vanwege de raakvlakken met mijn werk en de uitdaging om met een groep enthousiastelingen vorm te geven aan het nieuwe bestuur.

Met één (en inmiddels twee) dochters op Korfbal. Hoe kijk jij inmiddels naar de sport?

Sinds twee jaar is mijn dochter Jitske begonnen met korfbal en heb ik de sport al iets beter leren kennen. Als voetballer valt me daarbij direct de vriendelijkheid van de sport op. Tegenstanders in- en naast het veld behandelen elkaar met respect ondanks de soms felle gevechten in het veld. Daarnaast blijven de vele regels vaak nog wel erg vaag voor me. Met enige regelmaat is de scheidsrechter onnavolgbaar waarom deze fluit voor me. Soms vraag ik me af of al deze regels wel nodig zijn

Suzanne was de afgelopen jaren het centrum van zo’n beetje alles wat zich binnen de afdeling Korfbal voltrok. Wordt het niet heel moeilijk om die schoenen te vullen?

Heel veel respect voor de rol die Suzanne de afgelopen jaren heeft vervuld binnen de afdeling korfbal. Echter heb ik helemaal geen ambitie om ook al deze schoenen aan te gaan trekken. Ik ben blij dat we een volledig bestuur hebben kunnen optuigen. Ik sta klaar om deze collega bestuursleden en alle andere leden bij te staan zodat iedereen in haar/zijn rol vol verve op kan pakken. Zonder Suzanne, Marie-Louise, Kim, Imke, Ruud en Glenn kan ik mijn rol als voorzitter ook niet goed uitvoeren.

Waar zal je aandacht als eerste naar uit gaan?

Na een aantal maanden nog in de luwte te hebben geacteerd en elkaar hebben leren kennen gaan we de vastgesteld speerpunten (ledenwerving, kaderbegeleiding, wedstrijdleiding) verder uitwerken om het korfbal nog beter op de kaart te zetten binnen HBSV. Hiervoor zullen wij ook de hulp inroepen van andere leden, wij kunnen dit als bestuur niet alleen doen. Middels werkgroepen hopen wij hier samen met de leden de schouders onder te zetten.

Wat staat er op dit moment met stip op één op je Kerst/ Sinterklaas verlanglijst?

Het is een cliché, maar gezondheid is toch nog het allerbelangrijkste wat je kunt wensen.

Heb je nog een boodschap voor onze speelsters en vrijwilligers?

Zoals eerder gezegd gaan we het bestuur van de afdeling korfbal niet met 7 personen doen maar willen we zoveel mogelijk mensen betrekken voor de dingen waar je goed in bent of graag goed in wil worden. Waarbij we een klimaat creëren waarin mensen zich kunnen ontplooien. Schroom daarom niet en laat mij weten als je denkt een rol te kunnen spelen binnen de afdeling. Laten we er samen iets moois van maken!