4 inzichten over trainerschap 

Op dinsdag 31 oktober vond bij HBSV de cursus '4 inzichten over trainerschap' plaats.

Onder de bezielende leiding van Joyce van Santen werden we begeleid hoe we een nog betere trainer konden worden. Hierbij ging het om 4 inzichten namelijk: Structuren, Stimuleren, Individueel aandacht geven, Regie overdragen

Tijdens leuke groepsoefeningen was het de bedoeling om deze vier inzichten toe te passen. Dit bleek een hele lastige, maar door hierover te praten, discussieren leer je om vanuit elke inzicht alles te benaderen mbt je trainerschap. Goede structuur/afspraken geeft duidelijkheid en rust. Stimuleren door complimenten geven; nadruk op wat goed gaat en fouten maken mag en moet zelfs om beter te worden. Individueel aandacht geven is aandacht aan het kind geven; op niveau van het kind. Tot slot regie overdragen; stel vragen, luister goed en geef ze ook verantwoordelijkheid.

Hopelijk krijgt dit een vervolg want voor elke leider/trainer is dit een hele mooie aanvulling van hoe je met de jeugd moet werken! Heb je vragen of opmerkingen laat het ons gerust weten. Marc Orval en Richard Kersten.