HBSV 1 uitgeschakeld voor de beker 

De bezoekers uit Velden waren op volle oorlogssterkte naar Hout-Blerick gekomen en lieten daarmee zien dat ze de wedstrijd zeker serieus namen.

HBSV, dit jaar flink verjongd, trad met 4 speelsters aan die vorig jaar nog bij de junioren zaten. Top-scoorsters Willemijn en Marjolijn Custers konden helaas niet van de partij zijn vanwege een blessure en andere verplichtingen.

Het was voor trainer Ando Steeghs een mooie test om te zien hoe zijn speelsters het hielden als ze echt getest werden en voor de speelsters een mooie mogelijkheid om aan het hoogste niveau te ruiken.

En dat niveau hoog was bleek al snel. Binnen een mum van tijd stonden onze dames met 4-0 achter en hadden we dus al twee vakwissels gehad. Het lag zeker niet aan de concentratie of aan de felheid van onze dames, maar Swift liet gewoon zien wat trefzekerheid was. Onze dames verdedigden zeker met overtuiging en gaven geen doorbraak of korte kansen weg,

Maar Swift liet zien geen doorbraak nodig te hebben en schoten zonder blikken of blozen de ballen er van een meter of 9 in. Hoewel deze reporter niet geturft heeft schat hij in dat hun scoringspercentage zeker op 50% lag.

Bij overname kwamen onze dames moeilijk tot doelpogingen, de Swifters zaten er bovenop en gingen vol voor de onderschepping. Dit leidde tot meerdere vrije ballen voor HBSV. Deze vrije ballen leverden echter geen doelpunten op doordat Swift liet zien dat ze bij het verdedigen van vrije ballen meerdere wapens in hun arsenaal hadden om de angel hier uit te halen.

 

En zo kreeg ons eerste, na de week ervoor nog ruim te hebben gewonnen van Roka, een flinke maar leerzame oorwassing.

De eindscore 3 - 26 was meer dan afgetekend en liet zien dat onze dames nog niet klaar zijn voor een treetje hoger.