Lottum D1 - HBSV D1 

Uitslag 3 - 8 

Na vorige week Oxalis een stevige oorwassing te hebben gegeven waren de verwachting tegen hekkensluiter Lottum hoog, ware het niet dat door het uitvallen van Sophie en een aantal speelsters van de E we ons plots met een probleem zagen zitten. We waren nu zelf maar met 6 en we konden nu niet op de talentjes van de E rekenen om beide plekken aan te vullen. We hadden dus de keuze om of met 7 te spelen of niet te spelen en regelementair met 5-0 te verliezen. Gelukkig vonden we niet spelend lid Bo bereid om in te vallen. Ook Evy Peeters van de E was er om ons te helpen.

Zo gingen we toch voltallig, maar zonder wissel, naar Grubbenvorst. Met Veerle, Evie, Tessa en Bo in de aanval begonnen we aan de wedstrijd. Het tempo hadden we erin, maar er zat weinig lijn in het spel. De gewijzigde samenstelling was even wennen. Lottum met veel loopvermogen tussen de lijnen jaagde ons flink op en het balbezit ging heen en weer. Met een minuut of 5 op de klok begonnen de HBSV dames begonnen de slag langzaam te pakken te krijgen en het spel verbeterde wat. Lottum werd de onderliggende partij. Met een paar schoten op de korf maakte HBSV Lottum duidelijk dat we voor de winst gingen. Een afvallende bal kwam bij Bo terecht die deze attent afving en direct liet zien dat ze niet was gestopt vanwege gebrek aan aanleg voor het spelletje. Haar eerste schot op de Korf ging er direct in. 0-1

Het tweede doelpunt was ook voor HBSV. Tessa die vanuit de korf de steun had gekozen speelde de inlopende Veerle aan die mooi 0-2 maakte. Een mooie actie van Bo die zich keurig links van de Korf vrijliep werd helaas niet beloond, haar schot miste. Een schot van Joy kort daarop ging er wel in.

Na de vakwissel waren Joy, Evy (P), Mirsa en Lotte in de aanval. Een doelpunt bracht Lottum terug tot 1 - 3. Lang konden ze er niet van genieten. Door middel van een klassieke “Lotte” actie waarbij Lotte heel slim bij haar dame wegliep en vrij voor de korf kwam te staan bracht ze het verschil weer tot 3 punten. En de dames gingen gewoon door. Vanuit een vrijwel onmogelijke afstand scoorde Joy met een geweldig afstandschot, het was bij voorbaat het doelpunt van de wedstrijd.

Lottum liet binnen een minuut zien ook een afstandschot in huis te hebben en scoorde de 2 - 5. Zo was bij rust de voorsprong weer 3 doelpunten.

Na de rust bleef HBSV de betere partij, de balhandeling was beter en ook tactisch werd er beter gespeeld. Bij een van de aanvallen stond Mirsa steun. De inlopende Bo kreeg de bal en dreigde te schieten en trok daarmee alle aandacht van de spelers van Lottum die niet merkten dat Evie slim bij haar dame wegliep. Bo had dit wel in de gaten en speelde Evie snel aan die de bal er heerlijk inlegde. 2 - 6 . De druk van HBSV bleef. En hoewel een mooie doorloopbal van Veerle er niet in ging, kon ze even alter toch scoren. Een schot van Bo, aangespeeld door Tessa ging over maar Veerle maakte de rebound. 2 - 7.

De wedstijd leek in het derde bedrijf hiermee wel gespeeld, tenminste dat leken de meiden te denken. Of mogelijk was het omdat ze te graag naar de 10 wilden. Het spel werd steeds slordiger en de bal werd veelvuldig verspeeld. Hierdoor kwamen we zowaar onder druk te staan wat nog geen moment gebeurd was. Wat te verwachten was gebeurde dan ook: Het werd 3 - 7. Na de vakwissel werd het spel niet beter. De concentratie was weg en we hielden de bal niet vast. Tot ergernis van de coaches. Met vlagen werd er nog wel een leuke aanval opgezet. Een snelle 1 -2 combinatie tussen Joy en Lotte leverde Joy net geen doelpunt op. Ook de rebound van Mirsa ging er niet in . Mirsa had sowieso pech met de afronding. Ondanks dat ze meerdere schoten op de korf kreeg leverde het haar geen doelpunt op. Tegen het einde van de wedstrijd ging het slot offensief van Lottum wat liggen en maakte Joy nog de 3 – 8.

Een prima uitslag welke er met 7 speelsters nog heel anders uit had kunnen zien. Daarom bedankt Bo! Keurig gedaan meiden!

Aan iedereen namens de D1: Fijne feestdagen. En vergeet niet: Cola, Sinas, 7-Up ..