Kampioenen bij de jeugd 

HBSV JO9-1 Kampioen Hoofdklasse

 

De boys van J09-1 hadden er al de hele week naar toe geleefd, maar afgelopen zaterdag was het dan zover ! De kampioenswedstrijd stond op het programma HBSV JO9-1 – Sparta JO9-1. Met een publiek van ouders, opa’s & oma’s kon om klokslag 9.00 uur de wedstrijd beginnen.

De eerste 5 minuten verliepen stroef, maar dit kwam vooral door de spanning, er stond natuurlijk een hoop op het spel. Er werd door het team goed gevoetbald en het duurde gelukkig niet lang of het stond 1-0 voor HBSV door een goal van Bram. Het ijs was gebroken. Er werd goed gevoetbald en hard gewerkt en in een mum van tijd stond het 4-0 door goals van Bram 2x, en Thuur. Door goed Keepers werk van Niels en onze goede verdedigers Lars, Bauke en Daan S werd de nul in de eerste helft gehouden!

In de tweede helft ging HBSV verder met aanvallen en scoren. Door mooi combinatie voetbal van de middenvelders en aanvallers Daan U, Joppe, Bram en Thuur werd het uiteindelijk 10-1 voor HBSV door goals van Joppe 3x , Daan S 1x Bauke 1x en Bram 1x

Het kampioensfeest kon beginnen ! Na het uitreiken van de van de kampioensschaal door Erick Verschuren barste het feest los.

HBSV JO9-1 is ongeslagen Kampioen geworden in de Hoofdklasse JO9-1 met maar liefst 70 doelpunten voor en 13 tegen ! een top prestatie Jongens !

Van Harte gefeliciteerd JO9-1

Lars, Niels, Joppe, Daan U, Bauke, Thuur, Daan S, en Bram

H.B.S.V. JO8-1 Kampioen 1e klasse

 

Zaterdag 1 december konden de mannen van JO8-1 kampioen worden in en tegen MVC in Maasbree. Ze hadden aan een gelijkspel genoeg om het kampioenschap binnen te slepen. De parkeerplaats stond helemaal vol want er waren zoveel mama’s en papa’s & oma’s en opa’s op de wedstrijd afgekomen.

 

Ze gingen sterk van start wat gelijk enkele kansen opleverde. Maar we wisten dat MVC een goede keeper had. Na enkele minuten viel toch de 0-1 na een mooie actie van Mik. De spelers dachten dat ze er al waren en werden wat slordig in hun spel. De 1-1 kon niet uitblijven en viel dan ook. Ze werden wakker en Giulio liet zien waar hij goed in is: schieten van afstand, 1-2. Maar MVC gaf zich niet gewonnen en door nonchalant uitverdedigen werd het 2-2.

 

In de grote pauze na 20 minuten werden door de spelers en de trainers de puntjes op de i gezet en vol goede moed gingen ze het veld in. Een hoge afgeslagen bal werd door Joey vol op de wreef op doel geschoten en de 2-3 was een feit. Men vierde zo hard dat men niet in de gaten had MVC gelijk na de aftrap een schitterende aanval afrondde, 3-3 kwam op het scorebord. Maar wij hebben onze eigen Nwankwo Kanu..Mik Knaapen genaamd. Als een slangenmens slingerde hij door de Maasbreedse verdediging en ronde keurig af 3-4. Er waren nog enkele spannende minuten te gaan. De verdediging stond zijn mannetje en het kampioenschap was een feit. Bloemen, snoepjes: het was niet aan te slepen zo veel. Eric Verschuren, hoofd Opleidingen bij HBSV, was natuurlijk ook komen kijken en reikte namens H.B.S.V. de kampioensschaal uit aan de mannen en bedankte alle mensen voor de steun van afgelopen wedstrijden.

 

Een schitterende prestatie van de mannen die 10 wedstrijden gevochten hebben voor dit kampioenschap. We kunnen het niet beter verwoorden zoals Theo Reitsma ooit zei na het behalen van het Europees Kampioenschap in 1988: Dit is een goed stel, hoor!'. Dit goede stel bestaat uit: Tijn Leemans, Stan Sanders, Giulio Duca, Khiam Jansen, Joey Ummenthun, Mik Knaapen & Mischa Koks. Klasse mannen en op na het nieuwe seizoen in 2019.

 

Frank Ummenthun Ken Leemans Sander Koks

HBSV JO8-2 Kampioen 3e Klasse

Het team JO8-2 kon zaterdag 1 december kampioen worden in hun klasse en ze voldeden dan ook volledig aan de verwachtingen en sleepten het kampioenschap binnen.

Na de wedstrijd werd de kampioenschaal in de kantine overhandigd door Eric Verschuren, maar omdat ook dit team het zeker verdient om met een paar leuke foto’s op de site te staan werd besloten om het bij de uitwedstrijd tegen SC Irene nog eens dunnetjes over te doen.

Op deze erg koude winderige herfstdag werd Irene nog even op een dikke nederlaag getrakteerd om het kampioenschap nog eens extra goed af te sluiten.

Na de wedstrijd kregen de spelers/speelster nog een welverdiende medaille uitgereikt en na een speech van de leider waarin hij vertelde hoe trots hij op iedereen was, was het tijd om met de schaal te poseren voor de kampioensfoto.

Een kampioenschap binnenhalen met alleen maar overwinningen is een echte topprestatie, niet alleen jullie leiders, maar heel HBSV is trots op jullie.

 

Allemaal van harte gefeliciteerd met dit geweldige kampioenschap.