Interview met Graat Gubbels 

Je loopt al wat jaren rond bij HBSV en voor velen met name bij de afdeling voetbal ben je een bekend gezicht, toch leek het ons goed om jou eens aan de tand te voelen voor de mensen die je nog niet kennen, maar ook om een beeld te krijgen van wat jij wilt doen voor onze afdeling.

Kun je jezelf even voorstellen?

Mijn naam is Graat Gubbels en ben 48 jaar, getrouwd met Jeanne al 17,5 jaar.

Heb 3 kinderen , Rick, Bart en Maud , de twee jongens voetballen ook bij HBSV.

Mijn jongste dochter Maud zit bij hockey.

Verder werk ik al 27,5 jaar bij DHL in Beringe , daar heb ik verschillende taken zoals de inkopen doen voor onze klant Nikon, uren registratie bij houden van het personeel en de Inbound plannen.

Welke sport doe jezelf ?

Momenteel zit ik bij de veteranen van HBSV , daar ben ik scheidsrechter bij elke thuiswedstrijd.

Zoals de meeste ook weten hou ik ook van de derde helft en organiseer samen met Poet en Paul de ontspanning voor deze "vette hanen"

Verder leg ik ook nog een keer per maand een kaartje met vrienden.

Hoe ben je ertoe gevonden om je op te werpen als voorzitter van onze afdeling horeca ?

Zoals de meeste weten loop ik al wat jaartjes mee als vrijwilliger bij HBSV. Ik ben altijd leider geweest van de jeugd en scheids van de veteranen. Ik vond het nu wel eens weer leuk om iets anders te gaan doen binnen de vereniging. Toen ik voor de functie chef pils werd gevraagd dacht ik bij mezelf, dit past bij mij en heeft raakvlakken met wat ik bij DHL doe. Kortom een echte uitdaging.

Met twee zonen op voetbal. Hoe kijk jij inmiddels naar de sport?

Vind het prachtig dat ik als vader iedere zaterdag naar mijn zoons kan kijken .

Maar ze konden niet voetballen als er geen vrijwilligers waren, dus moeten we deze mensen blijven steunen en aanmoedigen en soms belonen voor al hun werk dat ze toch maar altijd doen.

Verder is het prachtig dat het eerste en tweede bovenaan staan, hierdoor zie je dat de sport in Hout-Blerick weer echt leeft zowel in ‘t veld als erlangs .

Waar zal je aandacht als eerste naar uit gaan bij de horeca- commissie?

Mijn aandacht zal als eerste naar de communicatie gaan, dit is het belangrijkste wat er is binnen welke commissie dan ook is. Het moet goed en duidelijk zijn.

Ik heb dit zelf ook gemerkt in ’t bedrijfsleven. Je kunt als groep niet presteren als er geen goede communicatie binnen je afdeling is.

Wat staat er op dit moment met stip op één op je kerst verlanglijst?

Gezondheid voor iedereen.

Heb je nog een boodschap voor onze leden?

Jazeker , heb respect voor de vrijwilligers die toch maar altijd klaar staan voor onze voetballers in goede tijden, maar ook in mindere tijden. Tevens ook voor onze tegenstanders, want zonder hen was er geen voetbal.

Verder maak ik natuurlijk veel gebruik van onze kantine, want daar moeten we het als club toch een groot deel van hebben.