HBSV jeugdscheidsrechterscursus! 

HBSV start dit jaar weer met de HBSV jeugdscheidsrechterscursus.

Tot en met 2017 heeft de KNVB deze cursus gegeven.

Helaas heeft de KNVB, in 2018, besloten de cursus te veranderen waardoor hij te lang werd en dus voor HBSV niet meer in te passen was. Het is altijd de wens van het bestuur geweest dat alle “C” spelers deze cursus volgen. Om hier gevolg aan te geven hebben we besloten de cursus zelf te gaan geven. De cursus wordt in de oude “KNVB” vorm gegeven, d.w.z. op twee opeenvolgende zaterdagen van 08.30 tot 11.00. De eerste zal gegeven worden op 6 en 13 april en is verplicht voor alle C spelers die een uitnodiging krijgen.

Waarom deze verplichte cursus “HBSV jeugdscheidsrechter”?

Het doel van deze cursus:

- het bijbrengen van begrip en acceptatie van de beslissingen van de scheidsrechter.

- respect voor de scheidsrechter en tegenstander

- minder incidenten tijdens de wedstrijden.

In deze cursus leren de spelers hoe ze de regels van het voetbalspel moeten toepassen tijdens de wedstrijd en dat dat niet altijd even makkelijk/duidelijk is. Er zijn geen eindeloze herhalingen, je moet de beslissing in een split-second nemen.

Het bestuur van HBSV verwacht dat dit zal leiden tot meer begrip voor de scheidsrechter en minder incidenten tijdens en na de wedstrijden.

Op deze manier hopen we dat de spelers weer plezier in het spelletje krijgen en dat ouders, vrienden en bekenden weer met plezier naar de wedstrijden komen kijken.