HBSV D1 - ROKA D1 

Uitslag 10 - 2 

Vandaag de derde wedstrijd voor onze D1. Na puntverlies tegen koploper Swift, die zeker geen gelijkspel tegen ons verdiend had, en verdiend verloren te hebben te hebben van de Merels wilde we vandaag tegen Roka toch weer de volle winst halen. In de buitencompetitie hadden we tegen Roka met 3-3 genoegen moeten nemen. Onze versterking vanuit de E bestond vandaag uit de supersnelle Jody en Silke. Met Silke op de bank begonnen wij aan de eerste helft.

We begonnen wat onwennig aan de wedstrijd en verloren de bal een aantal malen door onzorgvuldigheid. Over en weer kwamen beide teams niet echt tot kansen. Maar na een minuut of vijf kregen wij wat meer controle over de wedstrijd. Na het vanuit de verdediging snel uitbrengen van de bal vond Lotte zich vrij voor de korf en legde de bal er van een meter of 4 keurig in. De ban was gebroken. De dames kregen nu meer kansen en zetten geregeld leuke aanvallen op maar kwamen helaas niet tot scoren. In de verdediging hielden Veerle, Tessa, Sophie en Evie de boel goed dicht. Na de vakwissel gingen we op dezelfde voet verder. Balverlies werd snel hersteld en in de aanval werden regelmatig leuke aanvallen opgezet. Een snelle 1 – 2 tussen Evie en Veerle leverde een kans op voor Veerle en zij maakte de 2 – 0. Even later mocht Veerle, aangespeeld door Tessa de 3 – 0 er al in leggen. Met nog enkele minuten tot de rust te gaan leken we op weg naar een riante voorsprong maar het bleef oppassen geblazen. Onze verdedigers zaten er in hun ijver om de bal te veroveren een aantal keren lelijk naast en hieruit onstonden kansen voor Roka. Een aantal malen waren we al goed weggekomen, maar uiteindelijk werd het toch 3 – 1. Balen, maar nog niets aan de hand.

In de rust kwam Silke voor Jody. Silke had er duidelijk zin in. Met een goede loopacties maakte ze het de verdediger van Roka al snel lastig. De 4 – 1 die ze er in legde was dan ook loon naar werken. Even later werd ze aangespeeld door Mirsa vanuit de steun en maakte ze ook de 5 -1. Mirsa die overigens een prima wedstrijd speelde en hoewel haar eigen schoten er helaas niet ingingen haar medespeelsters steeds in de gelegenheid stelde om in scorende positie te komen.

Roka deed nog wat terug en kwam op 5 -2. Lang mochten ze niet hopen op inlopen, Silke maakte een zuivere hatrick en legde na vrijkomen voor de korf de 6 -2 erin. Lotte werd vlak voor de vakwissel nog gestuit in een doorloopbal. Werd toch nog aangespeeld en omdat de verdediging uitbleef kon ze 7 – 2 maken.

Jody riep bij de vakwissel enthousiast 10 en haar medespeelsters wilden haar duidelijk accommoderen. Roka had de strijd al opgegeven en hoewel ze nog wel weerstand probeerden te bieden, maakte Veerle in de laatste periode nog 2 doelpunten en zette zo de score op 9 – 2. Het slotakkoord was voor Tessa. Nadat haar eerdere schot er niet ingegaan was kreeg zij een meter of 4 van de korf de bal aangespeeld en ze legde deze onder druk van de inlopende verdedigster keurig in.

10 – 2. Een heerlijke overwinning met een doeltreffendheid die we als team zelden bereikt hebben.

Complimenten meiden!