HBSV C1: We are the Champions. 

Zaterdag hebben onze jongens van de C1 het voorjaarskampioenschap in de 2de Klasse D binnengehaald door een 4-1 overwinning tegen Sparta’18/Kronenberg C2. Hierdoor zijn onze jongens niet meer in te halen door de concurrentie.

Onze C1 zou aan een gelijkspel voldoende hebben om kampioen te worden, maar het was niet vanzelfsprekend dat dit punt tegen Sparta binnengehaald zou worden. Sparta C2 was namelijk het enige team buiten HBSV dat onze directe concurrent Baarlo C1 had weten te verslaan. Dus je kon er vanuit gaan dat er geen “koekebakkers” in de C2 van Sparta rondliepen.

Het duurde dan ook tot halverwege de 1ste helft voor HBSV op een 1-0 voorsprong kwam. Deze stand namen ze ook mee de rust in.

Onze tegenstander hield het lang spannend maar nadat de keeper van Sparta enigszins in de fout ging werd het toch 2-0.

Sparta kwam echter weer snel terug in de wedstrijd en maakte op fraaie wijze de aansluitingstreffer: 2-1. Lang konden ze hier echter niet van geniet, want door goed druk zetten van HBSV-zijde werd een bal door een Sparta-speler in eigen doel gegleden: 3-1. Toen even later ook de 4-1 viel was de wedstrijd gespeeld en kon het kampioenschap onze jongens niet mee ontglippen:

Door dit kampioenschap hebben ze het tevens voor elkaar gekregen dat de C1 promoveert en volgend jaar in de 1ste Klasse uit mag komen.

Behalve dit kampioenschap had de C1 ook al het najaarskampioenschap 2015 in de 2de Klasse F veroverd. Een puike prestatie van deze spelersgroep.

We willen hierbij ook Carlo, die ons helaas na de winterstop verlaten heeft, Bart Peeters van de C2, die ons een aantal keren uitgeholpen heeft, en natuurlijke onze trouwe fans, bedanken voor hun steun en bijdrage aan deze kampioenschappen.

Max, Jordi, Amar, Rick, Xander, Job, Gyan, Juul, Nick, Quinn, Cas, Bart en Rik: Hartelijk gefeliciteerd!!

Natuurlijk ook felicitaties voor Rob en Marc!

De jongens waren misschien niet altijd even blij met de pittige (conditie)trainingen, maar zo zie je maar weer: het kost wat, maar dan heb je ook wat.

 

En dan is het nu tijd voor een feestje: