HBSV Kampioen zaal 2017 - 2018! 

Uitslag laatste wedstrijd tegen Oxalis C1 : 6 - 4 

Het kampioenschap was al binnengehaald vorige week tegen Roka, maar toch was de spanning erop deze laatste wedstrijd in de zaal.

Al was het vandaag niet voor het kampioenschap, dan toch tenminste voor de eer en het aanwezige publiek. De tribune zat bomvol en de meiden hadden zin om te schitteren. Tegenstander Oxalis die we ook weer tegen gaan komen in de veld competitie was ook in een opperbeste stemming. Alle ingrediƫnten waren er dus voor een leuke wedstrijd.

Onze meiden hadden gelijk de bovenhand en lieten zien dat ze gewoon voor de winst gingen. Met aanvallend spel met een hoog tempo wisten ze het spel op de helft van Oxalis te houden. Verdedigend hadden we ons goed ingesteld op Oxalis en de moment dat ze eruit kwamen, kwamen ze dus niet echt tot kansen. Voor de rust nam HBSV overtuigend de leiding. Na 2 doelpunten van Veerle (mooi afstandschot en korte kans) en een mooi schot van Evie Hutjens. Deed Oxalis pas weer wat terug.

Gedurende de eerste helft zagen we wel dat Oxalis zich steeds beter instelde op onze speelwijze en de aanwijzingen van de kant bewogen onze meiden niet om die aan te passen.

Uiteindelijk gingen we met 3-1 de rust in.

In de tweede helft vielen de dames aan met hernieuwd Elan. Veerle wist er 4-1 van te maken middels een korte kans. Na de 4-2 van Oxalis had Sophie nog een geweldig afstandschot in huis en maakte er 5-2 van. De gasten uit Horst werden wel steeds gevaarlijker en wisten kansen te creƫren door steeds van dicht bij de korf een dame over een opgestelde hoge steun heen te laten lopen. Onze meiden waren hier niet op ingesteld en trapten er steeds in.

Zo wisten ze tot 5-4 terug te komen. HBSV had het laatste woord door de 6-4 te scoren (helaas niet opgeschreven door mijn secondanten ).

En zo werd ook de laatste wedstrijd winnend afgesloten en is onze C1 ongeslagen kampioen geworden. Een geweldige prestatie van deze groep!

Dank aan het publiek. Mijn onmisbare mede-trainster Suzanne voor het Donders-Effect. En ook tegenstander Oxalis die een heerlijke positieve wedstrijd speelde en op een positieve manier coachte en onze scheids tegemoet trad.

 

Het aansluitende bezoekje aan de McDonalds lag al weken in het verschiet en de dames waren blij dat dit nu eindelijk kon.

Het kampioensteam kunnen het vezel en vitaminerijke voedsel van de hamburgergigant goed gebruiken want ze zijn voor de buitencompetitie ingedeeld in een pittige pool.