HBSV C1 – Eendracht / ZSV / Treffers C2 

Uitslag 7 - 2 

Terwijl de voorbereidingen op de After Season Day van HBSV langzaam op gang komen, begint de C1 tegen een wedstrijd tegen Eendracht / ZSV / Treffers nadat HBSV een prijs is overhandigd voor het leukste filmpje over respect en sportiviteit.

HBSV begint de wedstrijd voorspoedig waarbij Joy binnen een minuut de 1-0 weet te scoren.

Eendracht weet echter redelijk snel de aansluiter te maken en zet 1-1 op het scorebord.

Hierna weet HBSV de score uit te breiden naar 2-1 (vrije bal Veerle) en zelfs 3-1 (schot van Veerle).

HBSV weet nog enkele mooie kansen te creëren maar de ballen zijn net niet zuiver genoeg (plus een beetje pech).

2e helft:

Eendracht vind in de 2e helft de korf binnen 2 minuten en nadert HBSV tot op 1 punt. Joy neemt hier geen genoegen mee en scoort enkele minuten later met een schot de 4-2.

HBSV in de aanval en Eendracht springt (zoals vaak eerder in de wedstrijd) voor de HBSV steun. De bal raakt echter een eendracht speelster op de voet, spelhervatting HBSV. Veerle neemt de bal en gooit over, terwijl ze naar de korf rent. Ze ontvangt de bal en staat vrij onder de korf en legt de bal er rustig in, 5-2.

HBSV zit nu volop in het spel (na een rustige start) en speelt veelal in de aanval. Enkele kansen van onder de korf maar de positie belet net tot scoren, hoewel de ballen goed worden gespeeld stuiten zeer net van de rand.

HBSV In de aanval met een zeer mooi afstandschot van Evy, de bal raakt de rand van de korf maar stuit net over.

Even later komt Veerle vanaf de middenlijn en speelt over, de bal komt terug en met een mooie snelle doorloopbal komt de score op 6-2 te staan.

Eendracht springt nu vaker tussen de bal, hetgeen een risico kan zijn als dit mislukt, maar vooralsnog hebben ze er baat bij. HBSV kan zo moeilijker scoren, voordeel blijft wel dat de verdediging zo hun best doet dat HBSV grotendeels balbezit heeft.

HBSV in de aanval, Joy komt vrij onder de korf maar speelt de bal naar Tessa die de bal bovenhands in de korf legt, 7-2.

HBSV in de aanval, Sophie sprint naar de korf terwijl ze de bal naar Tessa overspeelt, Tessa speelt terug en Sophie gaat voor een (snelle) doorloopbal, helaas was de snelheid te hoog en gaat de bal over, wel blijft HBSV aan bal en krijgt nog enkele mooi uitgespeelde kansen maar de korf word niet geraakt.Met nog 1 minuut spelen krijgt Eendracht nog een kans op de korf, HBSV heeft de vang en komt tot een laatste aanval maar lijdt balverlies. Eendracht speelt naar voren maar de wedstrijd is afgelopen.

 

HBSV houdt de punten in Hout-Blerick. Een prima wedstrijd!