HBSV B1 - De Eendracht B1 

uitslag 5 - 4 

Voor onze B1 stond vandaag toch een beetje de eer op het spel. De uitslag tegen de hekkensluiter vorige week was door menigeen toch wel als teleurstellend ervaren en vandaag moesten dus punten gepakt worden. In de uitwedstrijd tegen de Eendracht, die slechts 1 puntje meer hebben, had het letterlijk kansen geregend. Een sportwet zegt echter, als je deze niet benut de tegenstander er met de winst vandoor gaat. Dit was dan ook gebeurt. Het werd 3 – 0.

 

Vandaag begonnen we prima met verzorgd korfbal en veel balbezit. De dames lieten de bal goed rondgaan maar kwamen in de beginfase niet echt aan kansen toe. Gelukkig gaven ze ook geen kansen weg. Uiteindelijk was het aan Robin om het veldoverwicht tot uitdrukking te brengen door middels een fantastisch afstandsschot de score te openen en daarmee de wedstrijd open te breken. Heel lang konden we er niet van genieten. Want na niet al te lang kwam de Eendracht op 1-1. Deze score deed het wedstrijdbeeld echter geen recht aan. Want hoewel er de Eendracht er wel af en toe uit kwam was het HBSV die de wedstrijd controleerde. Er werden regelmatig prima aanvallen opgezet welke door Eendracht er voor het grootste deel op het laatste moment net uitgehaald werden. De paar schoten welke we wel op de korf kregen gingen er helaas niet in.

Zo rond de 16de minuut leken de meiden een beetje de draad kwijt te raken en bleken ze niet langer in staat om de bal goed in de ploeg te houden. Kleine misverstanden en wild gegooide ballen leiden er toe dat de bal telkens weer bij de tegenstander terecht kwam en kon de Eendracht zowaar wat druk gaan zetten. Met wat chaotische taferelen voor onze korf. Deze periode duurde gelukkig maar een paar minuten zonder dat de Eendracht er gebruik van kon maken. Lisanne wist de rust definitief weer terug te brengen in de ploeg door de 2 – 1 te maken. Dit werd uiteindelijk de ruststand.

In de tweede helft begonnen de dames wat minder scherp dan in de eerste helft. Het korfbal was nog steeds prima op orde, maar met name in de verdediging zag het er allemaal net even wat minder scherp uit. Een stapje te laat, een reactie die net even te langzaam was. De Eendracht begon dit langzaam aan te voelen en zocht het initiatief. Maar het was Lisanne die wederom scoorde en de voorsprong op 3 -1 bracht. Dit leek het weksignaal voor het team en geleidelijk zagen we felheid bij onze dames weer terugkeren. Het was dan ook wachten op de definitieve nekslag. Maar helaas kwam deze niet. Eendracht kwam terug tot 3 – 2 en vond ook bij de treffers van Fenna en Iris (weer een weergaloos afstandschot) steeds aansluiting. Zo bleef het tot het einde spannend.

Maar niettemin was de winst met een stand van 5 – 4 binnen.