HBSV A1 - Swift A2 

Uitslag 6 - 14 

Klokslag 13:00 fluit Judit Schattefor de wedstrijd in. Lisanne, Michelle, Naomi en Yasmin starten in de aanval, en na 2 minuten, krijgt Lisanne een kansje, welk net te kort is, maar na een tikje krijgt ze de herkansing, en zet HBSV op het scorebord, 1-0

Swift krijgt de aanval, probeert enkele schotjes, maar komt niet tot scoren. HBSV heeft een probleem met uitverdedigen, en Swift krijgt de bal, weer. Middels een schotje komen ze langszij in de 4e minuut, 1-1.

HBSV komt (na functie wissel) in de aanval, en de eerste kans is voor Iris, die met een schot van 4 - 5 meter de 2-1 scoort in de 6e minuut. Swift in de aanval, en enkele keren rondspelen krijgt Swift hun kans en scoort wederom de gelijkmaker, 2-2.

Swift speelt een sterke wedstrijd, springt er vaak tussen en krijgt even later een afstandschot, gevold door een kleine kans (ivm speelster extra door blessure) en komt zo na 11 minuten spelen op 2-4 voorsprong. Swift wil de punten mee nemen naar Velden en maakt het HBSV zowel in de aanval als in de verdediging moeilijk. Iris krijgt een mooie doorloopkans, maar mikt net te kort. Swift komt hierna in de aanval en scoort na 13 minuten de 2-5.

De dame van Eefke (Swift nummer 19) wurgt zich voor de zoveelste keer met geweld er doorheen (terwijl de dame van Yasmin (nummer 21) ook meer bezig is met duwen dan korfbal), daardoor krijgt Swift weer een kans op het schot en maakt de 2-6 in de 15e minuut.

HBSV moet zowel korfballen als oppassen voor het veldense duw- en trekwerk, toch scoort Lisanne in de 20e minuut een afstandschot en maakt 3-6, echter gevolgd door een afstandschot van Swift, 3-7.

In de 26e Minuut krijgt Swift een simpel kansje door naar achteren te springen en scoort de 3-8. Omdanks de tegenstand laat HBSV de kop niet hangen, zoals Lisanne laat zien door een doorloopbal van Swift, zuiver te verdedigen, HBSV weer de bal. Dit mag echter niet baten, even later scoort Swift met een afstandschot de 3-9. Lisanne krijgt even later een kans voor lege korf, maar schiet net te kort. Even later (31e minuut) krijgt Lisanne de bal echter goed aangegeven en scoort een doorloopbal, 4-9. Swift komt in de aanval, en krijgt in de rebound een kleine kans en scoort de 4-10. Qua score is het een echte korfbal wedstrijd, waarbij HBSV zich goed weert. Swift scoort bijna alles vanuit een afstandschot, waar HBSV niet verdedigt. Met 1 minuut te gaan, doel Swift van grote afstand, maar mist gelukkig. HBSV krijgt nog een schot in de laatste seconde, echter mist ook net.

waardoor Iris vrij komt te staan. Het schot is echter niet zuiver genoeg.

fluiten voor verdedigen) keurt hem toch goed en de score staat op 5-12.

2e Helft

Swift opent na 2 minuten de score in de tweede helft door een adstandschot, 4-11.

Imme is in plaats van Eefke erin gekomen (blessure door het duwen eerste helft), het wedstrijdtempo gaat hierdoor een stuk omhoog in dat vak (bestaande uit Anniko, Cindy, Imme en Iris).

Nu is het taak doel zuiver te zijn, en Imme krijgt haar eerste kans in de wedstrijd in de vorm van een afstandschot maar vind de rand van de korf. Iris krijgt bijna een herkansing, maar de bal glipt uit haar handen. Het is wel duidelijk dat het bal tempo in ons voordeel is.

Swift krijgt 2 kansen op doel, maar mist en Lisanne vangt de bal, waardoor HBSV weer aan de bal komt. Cindy krijgt een kans op schot, mist echter maar Imme krijgt de vang. Even is er flink contact tussen enkele dames waardoor Iris vrij komt te staan. Het schot is echter niet zuiver genoeg.

De aanval van Swift lijkt genoegen te nemen met de stand, HBSV krijgt de bal redelijk gemakkelijk mee. De verdediging is echter feller dan ooit, en blijft duwen als vanouds. Buiten een kansje krijgt HBSV telkens weer de bal en in de 40e minuut scoort Imme met een afstandschot de 5-11.

Rian wisselt voor Iris met nog 22 minuten te spelen. De aanval krijgt kansen genoeg op het schot, echter twijfelen de dames in het vak Lisanne, Yasmin, Naomi en Michelle te veel. De opdracht is nu om meer voor de score te gaan in de vorm van het schot.

Lisanne krijgt de kans, schot van een meter of 4, maar net te kort, dit is wel wat we moeten doen, meer dat schot zoeken. Michelle loopt om haar dame heern, komt vrij en krijgt ook een kans op het schot. HBSV moet meer doelpogingen doen en Naomi neemt haar kans. Even later krijgt Swift een kansje (die eigenlijk verdedigt was door Anniko) maar de scheidsrechter (die wilde fluiten voor verdedigen) keurt hem toch goed en de score staat op 5-12. In de 59e minuut maakt Lisanne een doorloopbal, maar word gehinderd. Strafworp voor HBSV, welke door Yasmin loepzuiver wordt genomen, 6-12.

Swift komt in de aanval en krijgt binnen 20 seconden de kleine kans, en maakt de 6-13. Swift krijgt even later een afstandschot, schotje en kleine kans, waarbij de derde uiteindelijk verdedigt is. Even later is het helaas toch Swift welke een kleine kans verzilvert en 6-14 scoort. De dames van Swift roepen voor de 20 (wat HBSV moet voorkomen).

Swift doet er alles aan om die 20 toch te krijgen, en krijgt zelfs een dame voor de lege korf, echter die doelt te snel en onzuiver, ze vangt zelf af, en neemt de kleine kans maar Cindy is erbij en verdedigt, HBSV bal. Michelle loopt mooi vrij in de aanval, krijgt de kans op een schotje, maar raakt de korfrand. Even later krijgt Michelle en daarna Yasmin een kansje en Lisanne het schot maar HBSV komt niet tot scoren.

Met nog 1 minuut te spelen, krijgt HBSV een strafworp mee. Yasmin neemt ook deze, maar is iets te gehaast en gooit over.

De stand blijft 6-14.