HBSV A1 – Roka A1 

Uitslag 5 - 8  

De eerste zaalwedstrijd seizoen 2016-2017 is tegen Roka

HBSV begint maar lijdt snel balverlies waardoor Roka dmv een afstandschot de openingstreffer scoort na 35 seconden. 0-1. Roka speelt fel en wil doorgaan voor de 0-2 maar na 8 Minuten is het Lisanne die een kleine kans benut en de 1-1 laat noteren. Roka antwoord binnen een minuut met een doorloopbal en komt op 1-2 voorsprong. HBSV krijgt enkele kansjes maar vindt de korf niet. Roka houdt het tempo hoog waardoor HBSV even een moeilijke fase heeft.

Nadat de bal enkele keren van vak is gewisseld met kansjes voor beide zijden, is het Roka die de HBSV verdediging op het verkeerde been zet en dmv een doorloopbal de 1-3 laat noteren welke door Robin binnen een minuut met een mooie vrijspeelactie word omgezet naar 2-3.

Roka maakt het uitspelen van HBSV erg moeilijk en nadat HBSV de bal verliest is het Roka die met een “doorloopbal” vanaf 4 meter de 2-4 noteert.

2e helft

Lisanne is gewisseld voor Veerle. Roka is in de aanval maar verliest de bal. Na enkele keren over en weer spelen, scoort Michelle de 3-4 door een mooie doorloopbal welke meteen door Roka word gevolgd door de 3-5.

Het spel begint feller te worden waarbij lichamelijk contact niet altijd word vermeden. Roka verdedigt elke bal uit (lijkt pupillen spel) waaroor HBSV moeilijk in de aanval komt.

Na 7,5 minuten spelen in de 2e helft scoort Roka dmv een schot de 3-6. Roka speelt snel rond in de aanval, echter zonder vang komt er geen schot. Roka duwt trekt en leunt maar word vooralsnog niet hiervoor bestraft.

Bij Roka komt een dame ongelukkig ten val en na enkele minuten blessuretijd word het spel hervat.

HBSV krijgt in de fase enkele kansjes maar komt niet tot scoren. Voordeel is dat Roka hier nu ook enige moeite mee heeft waardoor de score lange tijd blijft staan. Iris doorbreekt deze doelpauze met een doorloopbal waardoor HBSV tot op 2 punten nadert. 4-6.

Met nog zeven minuten op de klok scoort Roka een doorloopbal (4-7) en word Yasmine gewisseld voor Silke.

Met nog 4,5 minuut krijgt Fenna haar kans en scoort een loepzuiver afstandschot van een meter of 8. (5-7) maar een minuut later krijgt Roka ook een afstandschot en maakt het 5-8. Inmiddels spelen we half A en half C maar toch weet HBSV (in de vorm van Frauke) de 6-8 te scoren met een mooi afstandschot. Na een spannende laatste 2 minuten waarbij Fenna net mist is dit ook de einduitslag.

Goed gespeeld dames en bedankt alle C speelsters.