HBSV A1 - ROKA A1 

Uitslag 9 - 7  

HBSV begint de wedstrijd en komt meteen tot een goede aanval, Iris loopt vrij in een doorloopbal maar hij gaat net over. Nadat Roka de bal aan Anniko verliest, is het weer HBSV die in de aanval komt en Iris maakt het in de 1e minuut af met een afstandschot, HBSV leidt met 1-0. Roka verliest snel weer de bal en HBSV komt weer in de aanval, Nu is het Lisanne in de 3e minuut die ook het afstandschot vind en de 2-0 laat noteren.

Roka komt in de aanval en krijgt 2-3 kansen op de korf maar komt niet tot scoren. Beide teams zitten in een zoekende fase om tot scoren te komen, hoewel HBSV meer balbezit heeft, komt Roka enkele keren dicht tot doelen, maar pakt zijn kansen niet.

Even komt een dame van Roka vrij onder de korf, maar omdat ze te gehaast is, schiet ze over. Roka blijft vaak in de aanval komen en vuurt schot na schot af op onze korf maar ze blijken niet zuiver genoeg, het is nu wachten op een tegendoelpunt. Michelle loopt zich vrij onder de korf en neemt een doorloopbal, helaas gaat deze net over en met nog 11 minuten te spelen staat de stand nog steeds op 2-0. In de 21e minuut word Roka beloond voor hun schoten op de korf, nu is het schot net zuiver genoeg en Roka scoort met een afstandschot de 2-1.

In de 23e minuut is het Anniko die ons toch weer op 2 punten verschil zet, door een doorloopbal zuiver te doelen.

Dit word gevolgd door Lisanne die een minuut later zichzelf mooi vrij speelt van haar verdedigster en vrij voor de korf komt te staan, rustig legt ze aan en doel 4-1. HBSV blijft nu doorgaan, want in de 25e minuut scoort Naomi met een doorloopbal de 5-1. Roka laat het er niet bij zitten en blijft fel aanvallen, maar de verdediging doet goed zijn werk. HBSV komt weer in de aanval en met nog 1,5 minuut krijgt Anniko een doorloopbal verzilvert, 6-1.

Roka scoort binnen 20 seconden en komt op 6-2 maar Lisanne beantwoord dit met een wegdraaibal en scoort de 7-2.

Roka krijgt in deze laatste minuut nog een strafworp maar mist waardoor we de rust ingaan met 7-2.

2e helft.

Roka begint in de aanval, en komt meteen tot een schot, gevolgd door nog 2 schoten totdat de vang bij Anniko ligt waardoor HBSV weer in de aanval komt. Iris neemt een doorloopbal, maar maakt net een stapje teveel.

Nadat de bal via een uitstapje in de Roka aanval is geweest, krijgt HBSV enkele mooie kansen in de aanval, een hoog schot van Iris gaat net over. Beide teams zijn weer zoekende naar de opening score maar vooralsnog wil het niet lukken. Iris komt weer vrij onder de korf en neemt een doorloopbal, maar na 2x op de rand te hebben gestuiterd, besluit de bal toch over de korf te rollen.

Lisanne komt even later tot 2x toe in de aanval maar ook nu zijn de schoten net niet zuiver genoeg.

Bij Roka zit dat anders, daar word in de 9e minuut een afstandschot genomen welk zuiver genoeg is en Roka opent de score in de 2e helft en laat 7-3 op het score bord noteren. Een minuut later blijkt het vele schieten op doel zijn vruchten af te werpen, want ook nu blijkt een afstandschot zuiver genoeg om de score op 7-4 te zetten.

Na een communicatie fout bij HBSV, verliest ook Roka op knullige wijze de bal en Anniko komt vrij op 3 meter afstand maar mist net de korf.

Michelle komt even later vrij en neemt een doorloopbal in de 12e minuut en scoort de 8-4.

Roka krijgt een vrije worp maar omdat HBSV inloopt word dat omgezet naar een strafworp die zuiver word genomen, wat de stand op 8-5 zet.

HBSV komt weer in de aanval en speelt enkele leuke combinaties, maar Roka verovert de bal en komt weer in de aanval. Roka is in deze fase iets feller dan HBSV maar onze dames doen er een schepje bovenop. Dit levert een reeks aanvallen op met een aantal schotjes van recht onder de korf door Lisanne, maar het is Iris die de bal net iets draaiing meegeeft en van onder de korf de 9-5 scoort. In de 20e minuut is het echter weer Roka die een afstandschot zuiver schiet en de afstand verkleint naar 3 doelpunten 9-6.

Roka heeft vertrouwen gekregen in het afstandschot en neemt veelvuldig hun kans hierop, maar gelukkig voor HBSV zijn veel schoten wel goed, maar net niet zuiver genoeg. Door een misverstand komt Roka tot 2-3 kansen tot scoren maar doordat het te gehaast word gespeeld komt men niet tot scoren dus gaat men weer alles op het schot gooien met 2-3 schoten op doel totdat het 4e weer zuiver genoeg is en men in de 27e minuut de 9-7 scoort.

Roka ziet kans om tot gelijkspel te komen en speelt telkens feller spel terwijl HBSV veel kansen laat liggen.

Met nog 1 minuut te spelen, komt HBSV nog even in de aanval, maar een overspeelbal blijkt te hard. De scheidrechter fluit af en HBSV wint nipt met 9-7.