HBSV A1 – Peelkorf A2 

Uitslag 4 - 13 

De laatste thuis wedstrijd van deze dag is tussen HBSV A1 en Peelkorf A2 (die ongeslagen bovenaan staan in de competitie).

De A1 word aangevuld met Silke, Sophie en Veerle (allen van de C1).

HBSV begint in de aanval en Fenna komt snel tot een schot, de bal gaat over en Peelkorf heeft de vang. Peelkorf speelt uit en schiet op de korf maar mist. Nu heeft HBSV de vang, maar bij uitspelen verovert Peelkorf weer, waardoor ze wederom een kans op een schot krijgen. HBSV verovert weer de bal, en verliest die weer bij het uitbrengen. Peelkorf weer met een schot en HBSV de vang. HBSV moet slim zijn bij uitspelen want Peelkorf speelt fel op de bal.

In de 5e minuut scoort Peelkorf de 0-1 nadat ze veel kansen op de korf hebben gehad. HBSV vanaf de middellijn en komt in de aanval, Michelle word mooi vrij gespeeld onder de korf en kan simpel de gelijkmaker scoren, 1-1.

In de 9e minuut komt Peelkorf op een afstand van 7-8 meter en neemt een schot zuiver in de korf, 1-2.

Peelkorf versnelt het spel en vuurt de ene na de andere bal op de HBSV korf af.

Onze dames moeten alerter worden en het tempo van Peelkorf volgen. HBSV krijgt de bal in de aanval en Robin neemt een doorloopbal zijwaarts. Peelkorf tikt de bal aan en Frauke krijgt controle terwijl ze vrij staat, rustig legt ze de bal in de korf, 2-2 na 12 minuten spelen.

Peelkorf verliest snel de bal en HBSV komt ind e aanval, Michelle komt to een doorloopbal maar word terug gefloten voor verdedigt. HBSV verdedigt goed, maar krijgt dan de bal niet naar de aanval omdat er niet kort en direct maar mat lange ballen word uitgespeeld. Hierdoor kan Peelkorf de bal meerdere keren onderscheppen en het was wachten totdat ze meteen hierna met een afstandschot de 2-3 scoren.

HBSV speelt goed over in de aanval en zoekt zijn kansen. Fenna komt mooi vrij voor een doorloopbal maar de bal mist net de korf. In de verdediging blijven we balverlies houden doordat we de bal toch met lange stukken willen uitgooien, Peelkorf kan hierdoor keer op keer veroveren en speelt een dame vrij onder de korf,2-4 na 20 minuten spelen.

2 minuten later krijgt Peelkorf weer en kans op een schot en maken ze zelfs de 2-5.

Peelkorf speelt nu steeds vaker op het schot en is hier ook succesvol in, zo blijkt in de 23e minuut als ze de 2-6 scoren. HBSV zit steeds korter in de aanval, maar krijgt wel telkens een doelkans, nu is het zaak na die kans balbezit te houden. HBSV zit in een iets langere aanval waarbij mooie kansen worden gecreëerd en de vang goed in elkaar steekt. Doorloopbal ven Fenna, en Naomi, kansen op het schot. Ze worden mooi opgebouwd en de kansen worden afgewacht. De speelsters van Peelkorf kruipen vaker voor de HBSV steun waardoor de HBSV speelsters vrij onder de korf staan. Hier moeten we gebruik van maken, mede doordat onze aanvalsters groter zijn dan de Peelkorf dames.

2e Helft

Peelkorf begint de tweede helft en na 2 pogingen scoren ze de 2-7 door (wederom) een afstandschot, ondanks in de rust erop is aangedrongen meer druk te zetten.

HBSV komt in balbezit en maakt er weer een mooie lange aanval van wat de paniek in de stemmen van de Peelkorf verdediging brengt. Peelkorf brengt de bal naar de aanval en krijgt weer een dame vrij op het schot. De HBSV verdediging komt net te laat dat stapje dichterbij en Peelkorf scoort de 2-8.

HBSV komt door dat doelpunt in de aanval en de bal gaat rondspelend naar de korf waar Veerle op de korf inloopt. Ze wordt aangespeeld en ziet haar kans om de bal (na een rondje op de rand) in de korf te leggen, 3-8 in de 7e minuut.

Peelkorf verovert de bal in een HBSV aanval, maar verliest die meteen waardoor HBSV diverse goeie kansen op de korf krijgt. Schotjes, kleine kansen, doorloopbal maar helaas missen we net.

Peelkorf begint ook de kleine kansen en doorloopballen op te zetten, maar de HBSV verdediging is hiervoor te sterk. Daardoor vallen ze terug naar het schot, wat voor hun een succesvolle formule blijkt, 3-9 welke snel word gevolgd door de 10-3 omdat HBSV een foutje in het uitbrengen maakt.

Peelkorf is met 14 speelsters afgereisd en heeft inmiddels al 4x kunnen wisselen, met nog steeds frisse dames op de bank. Het speltempo blijft vanuit Peelkorf hoog, waardoor HBSV vaker in de fout wordt gedwongen.

Een doelkans van HBSV word afgefloten voor verdedigt, terwijl de tegenstander (terecht) dacht dat het een strafworp was. Staat een minuut later tegenover dat HBSV een overtreding maakt, die ook als verdedigt word gezien.

Met nog 16,5 minuut op de klok speelt een Peelkorf dame zich onder de korf vrij maar word verdedigt door Robin, scheidsrechter ziet dit echter niet en keurt het doelpunt goed, Peelkorf leidt met 3-11.

HBSV speelt vanaf de middellijn en is inmiddels bezig aan weer een lange aanval. Doorloopballen, kleine kansjes en schoten op de korf zorgen voor wat rust bij de HBSV verdediging, die echter na 4 minuten het 12e doelpunt voor Peelkorf ziet vallen, door weer een afstandschot.

Door dit doelpunt kan HBSV weer aan een aanval beginnen waarin Frauke een mooie doorloopkans krijgt, de bal rolt echter over de korf heen, positieve is dat Frauke zelf de bal afvangt waardoor HBSV aan bal blijft. Nog enkele kansjes komen op de korf waarna Peelkorf de bal vangt.

Peelkorf komt in de aanval en krijgt enkele kansjes op een schot. Doordat ze zelf afvangen krijgen ze even later een doorloopbal die door gebrek aan een verdedigster simpel in de korf word gelegd. 3-13.

HBSV zit niet bij de pakken neer en blijft doorspelen, een scoringskans wordt omgezet in een strafworp die door Fenna in de 27e minuut zuiver in de korf word gelegd, 4-13.

Peelkorf heeft inmiddels bijna alle 6 wissels gebruikt terwijl HBSV weer een mooie aanval opbouwt, Eefke krijgt enkele leuke doorloop kansen en er volgen nog wat schotjes waarna Peelkorf de bal vangt.

Peelkorf komt in een laatste aanval totdat HBSV de bal verovert en met nog 30 seconden op de klok krijgt HBSV de bal net niet in de aanval waardoor Peelkorf met 4-13 kampioen word.