HBSV A1 - Oxalis A2 

Uitslag : 11-5 

HBSV begint de wedstrijd, snel gaat de bal naar voren en binnen 10 seconden zijn er 2 doelpogingen die helaas niet zitten. Oxalis krijgt de bal en speelt naar de aanval en weet in de eerste minuut op voorsprong te komen door middel van een afstandschot, 0-1.

HBSV komt weer in de aanval en schiet enkele malen op doel, de 3e poging is raak en Robin scoort de gelijkmaker via een afstandschot, 1-1 na 2 minuten spelen. HBSV verovert de bal van Oxalis na de afworp en komt weer in de aanval, Oxalis verdedigt maar Fenna weet zichzelf vrij te spelen en scoort een kleine kans, 2-1 na 3,5 minuten spelen.

HBSV moet nog 2,5 minuut wachten alvorens het in grote getale aanwezige publiek kan juichen, want Michelle weet een kleine kans zuiver te plaatsen en scoort de 3-1.Oxalis lijdt regelmatig balverlies omdat ze de aanval niet opbouwen maar alles op het schot zetten, waarbij de vang van HBSV alert is. Dit resulteert in veelvuldig balbezit van de HBSV aanval, met een enkele periode Oxalis in de aanval. Het publiek is verstoken van doelpunten nu de beide partijen elkaar geen strobreed gunnen, toch is het HBSV die in de 16e minuut scoort in de vorm van Iris die zichzelf ook mooi vrijspeelt en een kleine kans benut, 4-1.

In de 20e minuut is er een misverstand in de HBSV verdediging en komt Oxalis tot scoren, 4-2 welke echter binnen 30 seconden word omgezet in 5-2 wanneer Fenna een strafworp benut.

Het publiek krijgt waar voor zijn geld, want Fenna weet ook de 6-2 te plaatsen in de 22e minuut met iets wat bijna haar handelsmerk is, een zuiver afstandschot. In de 24e minuut tikt HBSV een bal weg die van de korf stuit na een schot van Oxalis, een Oxalis speelster loopt in en scoort een mooie doorloopbal, 6-3.

HBSV speelt de bal in, waarbij een Oxalis speelster deze wil wegtikken, via een 1-2tje sprint Iris naar de korf en plaatst een mooie doorloopbal welke gelukkig IN de korf draait ipv er uit te vallen, 7-3.

Met nog 35 seconden spelen (HBSV heeft herhaaldelijk de bal verovert) scoort Fenna via haar kenmerk, een mooi zuiver afstandschot beland in de korf, 8-3.

2e Helft

Oxalis heeft de afworp nadat de HBSV dames te horen hebben gekregen dat ze de vang in de aanval beter moeten controleren. Oxalis begint zoals verwacht met een afstandschot en verliest balbezit.

HBSV komt in de aanval en krijgt enkele mooie kansen maar komt helaas niet aan scoren toe.

Oxalis zit wel iets feller in de wedstrijd dan de eerste helft en forceert ook kansen ipv alles op het schot te zetten, en in de 5e minuut scoort Oxalis vanonder de korf de 8-4. Oxalis verdedigt stukken feller waarbij HBSV moeite heeft om het openingsschot in de 2e helft te scoren. Verdedigend zit HBSV lekker te spelen, met enkele mooie onderscheppingsballen, maar op een time-out ivm blessure na is er deze 2e helft weinig spectaculairs te zien. Beide teams verdedigen sterk (en vooralsnog zonder fouten) waardoor de score blijft stilstaan totdat Frauke een rebound dmv een kleine kans in de korf legt in de 21e minuut, 9-4.

Nadat Veerle in de 5e minuut van de 2e helft in plaats van Yasmin is gewisseld, is Sophie Schreurs aan de beurt in plaats van Eefke in deze 21e minuut. 1 minuut later scoort Robin ook een van haar handelsmerken, een zuiver afstandschot (10-4) en word ook Robin gewisseld, in haar plaats komt Silke Bosch waardoor we met 37,5 % C speelsters spelen, zonder in spel in de dammen.

Dat de jeugd de toekomst heeft blijkt wel door deze goede invalbeurten waarbij het samenspel A en C van hoog niveau is. Met nog 2,5 minuten spelen komt Oxalis door de HBSV verdediging en scoort een kleine kans 10-5 en Fenna neemt niet geen genoegen mee, met een (hoe raad je het) afstandschot scoort ze met nog 2 minuten spelen de 11-5.

In de laatste minuut blijft HBSV de ene na de andere aanval inzetten, waarbij Sofie tot 3x toe een kans krijgt tot scoren, helaas voor haar blijft de stand op 11-5 steken.

Goede wedstrijd Dames en dank aan invalsters en publiek.