HBSV A1 - Lottum A1 

Uitslag 2 - 19 

Terwijl de Indian Summer Hout-Blerick in een lekker zonnetje zet, maken de dames zich op voor hun derde wedstrijd in de najaarscompetitie.

Klokslag 1 uur fluit Susanne Donders de wedstrijd in (bij gebrek aan een scheidsrechter).

HBSV begint met een snelle aanval, waarbij Eefke net een doorloopbal mist. Lottum krijgt de bal, en na even rondspelen, mist men een schot, echter de rebound (kleine kans) zit wel, 0-1. HBSV verliest te snel de bal, waardoor Lottum telkens in de aanval blijft. De verdediging is echter alert, en het veroveren van de bal gaat soepel. De aanval heeft het moeilijk tegen de Lottumse verdediging en komt bijna niet tot scoringskansen. Lottum daarentegen speelt mooi rond, goed vrij en de 2e kans word verzilverd door middel van een schot. HBSV verliest te snel weer de bal en Lottum is trefzeker, binnen 2 minuten laten ze inmiddels de 0-3 noteren.

 

Tenslotte is het Rian die ons op het bord zet, middels een schot scoort ze de 1-3, echter word deze in zeer korte tijd gevolgd door de 1-4, 1-5 en zelfs de 1-6. Lottum krijgt vleugels en domineert duidelijk de wedstrijd en scoort zelfs de 1-7. De afstandschoten van Lottum zijn trefzeker, waar HBSV vooralsnog niet op verdedigt.

HBSV krijgt enkele leuke vrijgespeelde kansen, echter de korf zit ons tegen. Met nog 2 minuten te spelen, is het dan ook Lottum die de 1-8 laat noteren nadat de verdediging van HBSV slim was uitgespeeld. Dit is tevens de rust stand.

HBSV heeft een oppepper gekregen en begint de 2e helft feller en geconcentreerder aan de wedstrijd. Enkele goede kansen worden echter net niet benut, terwijl Lottum de opening ook in de 2e helft op hun naam schrijft. 1-9 gevolgd door een afstandschot waardoor ze de dubbele cijfers bereiken. 1-10. De veerkracht van HBSV is groot, ze blijven doorzetten en laten hun hoofd niet hangen, ondanks de hitte die deze late septemberzon ons schenkt.

 

Nadat HBSV met 7 speelsters door moet (blessure en geen wissel meer), scoort Lottum in snel tempo door middel van twee afstandschoten de 1-12 en de 1-13. Lottum ruikt bloed met een 8-7 overmacht en scoort 2 minuten later de 1-14 en 1-15. HBSV merkt dat de scoringskans beduidend lager ligt nu, want er staat altijd een vang, en aanvallend heeft Lottum continue een dame vrij onder de korf voor het aanspelen. Echter is dat niet nodig, want Lottum is op het afstandschot dusdanig zuiver, dat iedere 2e poging er wel in gaat, getuige de 1-16 die even later via een zuiver schot erin gaat. HBSV blijft met opgeheven hoofd doorvechten, hetgeen word beloond door de 2-16 van Naomi, die door middel van een schot zuiver de korf vind. HBSV begint mismoedig te worden door het gebrek aan die 8e speelster, en Lottum word hierdoor extra opgepept, schot na schot blijven ze afvuren op de hout-blerickse korf, en het zal dan ook niet verwonderen dat de 2-17 genoteerd word en zelfs de 2-18 komt op het bord te staan. Het 3e doelpunt van HBSV volgde bijna, ware het niet dat Fenna’s afstandschot net op de korf stuit, waarna Naomi een afstandschot probeert, en net mist. Lottum doet dat echter niet en de 2-19 is een feit met nog een minuut te spelen. HBSV doet er alles aan om Lottum van die 20 te houden en met een laatste kans voor HBSV is 2-19 de eindscore.