HBSV A1 - Gazelle A1 

Uitslag 7 - 4 

Buiten is het koud, binnen zijn HBSV en Gazelle warmgespeeld voor de wedstrijd. Na een winst in de buitencompetitie, is dit waar wij nu weer vol voor gaan..

HBSV begint in de aanval met Nadie, Naomi, Frauke en Cindy. Na een paar kansjes werd een doorloopbal van Nadie verdedigd. Na een korte aanval tikt Lisanne de bal er tussenuit en meteen een mooie kans voor Nadie die er net weer uitrolt. Gazelle speelt de bal naar hun aanvalsvak, waar een korte kans uitkomt maar die tekort schoot. HBSV weer in de aanval: Nadie speelt zich vrij voor het schot maar besluit voor de doorloopbal te gaan, weer verdedigd. Gelukkig slecht uitgespeeld en HBSV kan weer aanvallen.

Frauke krijgt een mooie kans, die voor de korf terecht komt. Een paar kansjes voor HBSV waar steeds geen doelpunt uitkomt. Nadat de bal bijna in het aanvalsvak van Gazelle terechtkomt, pakt HBSV de bal weer en komt er eindelijk een doelpunt na 6 minuten: Nadie maakt de 1-0.

De bal die er door Rian uit werd gepakt kwam niet goed terecht, HBSV moet weer uitverdedigen. Lisanne pakt de bal er snel weer voor de steun uit maar weer wordt de bal er door Gazelle uitgetikt. Een kans van verre afstand wordt gemist.

HBSV aan de bal, Nadie aan de steun maar helaas komt hier geen doelpunt uit. Gazelle mag weer kansjes proberen te creeeren, gelukkig lukt het hen niet om de bal erin te gooien. Hierna heeft Naomi een mooie kans via de doorloopbal die ze helaas net mist, gelukkig staat Frauke goed in de vang. Als Gazelle weer in de aanval komt, verdedigt YAsmin heel mooi het afstandschot van haar meisje. Helaas valt de bal niet door de korf in de aanval die hierna volgt. Gazelle heeft problemen met het uitbrengen van de bal maar met een gelukkig balletje vangen ze hem toch in Gazelles vak. HBSV heeft de verdediging goed zitten en snel mag er weer een aanval van onze kant volgen. Naomi mist net en gaat hierna in de steun staan. Hierna wordt er niet helemaal lekker vrijgelopen en het aanvallen is weer aan Gazelle.

Weer komt hier niets uit voor hen en er volgt een korte aanval voor HBSV, het uitverdedigen duurt lang want HBSV heeft de meisjes van Gazelle helemaal vastzitten, nog geen fatsoenlijke kans voor Gazelle en HBSV mag weer aanvallen. Naomi mist helaas net een strafworp, Gazelle verovert de bal weer, maar niet voor lang. Frouke mist jammer genoeg net haar schot maar HBSV heeft de vang. Als de bal weer aan de lijn is heeft Lisanne hem bijna, maar bijna is net te weinig. GElukkig blokt ze een kans van haar dame mooi af. Een aantal kansen van ver voor Gazelle, maar Iris verdedigt de bal mooi. Met nog vier minuten voor de eerste helft is de bal weer in het vak van HBSV, helaas niet voor lang. Gazelle speelt rond en probeert de steun te pakken, Lisanne en Iris zijn alert en nemen mooi over. Helaas gaat de bal uit waarna de 1-1 valt.

Het andere vak van HBSV met Lisanne, Iris, Yasmin en Rian aan de aanval. de laatste minuut begint in het vak van Gazelle, gelukkig pakt Naomi de bal er mooi tussenuit. Iris plaatst een rustig schot: 2-1. Helaas hierna meteen een doelpunt. 2-2 in de laatste seconde.

Na een krachtige bespreking mag Gazelle beginnen in de aanval, hieruit volgt niks. Nadie draaide zich mooi vrij maar miste helaas. Gazelle weer aan de bal, maar na een minuutje wordt de bal er door Lisanne mooi uitgepakt. De bal gaat weer over en weer en komt uiteindelijk weer bij HBSV terecht, beheerst pakt Nadie haar schot en maakt de 3-2.

Een korte aanval voor Gazelle maar aan de andere kant ook een korte aanval voor HBSV. Voetbal voor Gazelle maar de bal wordt niet goed gegooid, HBSV moet hem weer afgeven. Een foutje in de verdediging veroorzaakt de 3-3. Naomi verdedigt een schot van de tegenstandster en HBSV mag weer gaan aanvallen. Een wijd afstandschot van Iris rolt net over, gelukkig vangt een van haar vakgenoten de bal af. Een kans van Lisanne met een arm volgt en rolt er weer overheen. Een mooie combinatie tussen Lisanne en Iris volgt nadat de bal weer even in het vak van Gazelle is gekomen, maar weer wordt er gemist. HBSV moet het vertrouwen terug zien te krijgen om de doelpunten erin te gooien en de twee punten in Hout-Blerick te houden. Een kansje van Rian van ongeveer vijf meter is net te kort, wordt afgevangen door Gazelle, maar gelukkig zijn zij niet secuur genoeg. HBSV aan het aanvallen: Iris maakt haar doorloopbal mooi af: 4-3. Als reactie volgt direct een doelpunt in het andere vak, een doorloopbal: 4-4.

De aanval van HBSV loopt op niets uit, gelukkig heeft Rian het schot afgevangen. Helaas gaat de aanval niet zoals het zou moeten kunnen. Lisanne let goed op en neemt over. met nog 13 minuten op de klok mag HBSV weer aanvallen. Een x aantal kansen voor HBSV, weer volgt hier geen doelpunt. Na even bij Gazelle in de handen te zijn geweest krijgt HBSV de bal weer en eindelijk gaat Nadies doorloopbal erin, 5-4. Frauke loopt zichzelf mooi vrij maar mist helaas haar doorloopbal. Gelukkig maakt Nadie dit goed en maakt ze de 6-4.

Gazelle heeft lang balbezit, uiteindelijk volgt er een vrije bal. De bal wordt voor HBSV maar niet lang hierna komt hij weer bij Gazelle terecht door een foutje in het uitverdedigen. Lisanne maakt hierna zichzelf vrij en Iris mag de hieropvolgende strafworp nemen, welke ze mist. Bal komt bij Gazelle terecht maar na een snelle aanval mag de thuisploeg weer aanvallen met 20 seconden op de klok. Iris maakt in de laatste seconde een echt afstandsschot welk op het eindsignaal in de korf valt: de eindstand is 7-4 waarmee HBSV de punten in huis houdt.