HBSV 4 speelt zich al veilig voor de winterstop 

Na vorig seizoen pas op e laatste speeldag lijfsbehoud in de 5e klasse is veiliggesteld, waren de verwachtingen voor het huidige seizoen niet bijster hoog.

Toch gingen de ‘Campione’ vol goede moet, en drie versterkingen het nieuwe seizoen tegenmoet.

Dit enthousiasme heeft ervoor gezorgd dat HBSV 4 al voor de winterstop veilig is gespeeld.

Afgelopen zondag stond de thuiswedstrijd tegen Venlosche Boys 4 op de agenda.

Wetende dat bij een overwinning lijfsbehoud al vroeg in het seizoen veilig gesteld kon worden,

werd vol op de aanval ingezet. Na een moeizaam begin kregen de ‘Kampione’ al snel de overhand. De openingstreffer hing al een tijdje in de lucht toen de verlossende 1-0 viel. De eerste handen gingen al in de zij, toen het rustsignaal klonk. Na de geliefde theepauze, gingen de ‘kampione’ met drie wijzigingen het veld in. Ook de tweede helft verliep voortvarend, wat resulteerde in de 2-0. Aanvoerder Roy Huijs ving een afvallende bal op, legde hem beheerst neer en schoot snoeihard vanaf 25 meter in de kruising. Toch bleef de spanning hangen. Het laatst kwartier brak aan. Dit is vaak een breekpunt voor de ‘kampione’. Ook nu begon de druk van de tegenstander toe te nemen. Dit resulteerde in de 89ste minuut in een vrije trap, die werd binnengeschoten. Vlak daarop floot scheidsrechter, en oud spits, Ruud Helmers af en konden de ‘kampione’ moe maar voldaan aan de derde helft beginnen.

 

HBSV 4 is met deze tweede overwinning van het seizoen veilig. Met op dit moment 6 punten en een achtste plaats op de ranglijst is degradatie uit de vijfde klasse uitgesloten. O ja, er hebben zich ook twee teams teruggetrokken uit de competitie..