HBSV 1 - Flash 1 

uitslag 15-5 

Opdracht voldaan missie geslaagd, voor vandaag was de opdracht om niet alleen de punten veilig te stellen maar hiernaast ook een serieuze stap voorwaarts te zetten in ons nog wat karige doelsaldo. Vooraf wisten we dat dit absoluut geen makkelijk opdracht zou worden, Flash had immers maar met 1 doelpunt verschil van de Spoordonkse Girls verloren terwijl de teams in onze poule sowieso zeer dicht bij elkaar zitten, dat zie je dan ook goed aan de kleine onderlinge verschillen in doelsaldo.

Het was dan ook Flash welke weliswaar geheel tegen de verhouding in de score opende. HBSV hervatte zich echter snel waarbij Willemijn, welke vandaag zo wie zo trefzeker was (5x), de gelijkmaker aantekende. Flash creëerde veel kansen waarbij we het geluk hadden dat de trefzekerheid zeker in de 1e helft achter bleef. Marjolijn scoorde hierop de 2-1 en de 3-1 waarna Flash direct weer wist aan te sluiten 3-2. Verdedigend moesten we alle zeilen bijzetten en de aanvalsopbouw bij Flash blijvend moesten verstoren waardoor ze niet de rust voor het schot kregen.

HBSV vervulde deze taak goed waadoor we met treffers van wederom Willemijn 2x, Suzanne, Micha en jazeker ook onze Bo de ruststand op 8-2 wisten te zetten. Deze voorsprong leek vrij comfortabel maar we beseften in de rust maar al te goed dat de wedstrijd feitelijk nog moest beginnen, wat zich direct na het fluitsignaal ook direct waarmaakte, Flash scoorde de 8-3. Hierna werd het een periode zeer spannend waarbij Flash veel goede kansen creëerde, men had een goed afstandsschot en niet te vergeten goede wegtrekkende bewegingen waardoor men meer dan eens in een goede schotpositie kwam. Onze meiden kwamen echter geen moment serieus in gevaar en wisten elke tegenaanval snel te beantwoorden. Verdedigend hebben we tot en met de laatste seconde strijd geleverd en aanvallend de wedstrijd gecontroleerd uitgespeeld.

Flash scoorde in de 2e helft weliswaar nog 3x maar onze meiden bleven tot het einde toe gecontroleerd en zonder risico samenspelen en wisten met doelpunten van Inge P 2x, Wil 2x, 13-5?, Micha, en met een afsluitende strafworp door Suzanne de eindstand op 15-5 te zetten.

Gezien het feit dat een behoorlijk aantal van onze speelsters niet echt fit aan de wedstrijd begon en het er tijdens de wedstrijd ook nog eens behoorlijk fysiek aan toeging hebben we als team vandaag een verdomd goed resultaat behaald. Met dank aan de broodnodige en goede ondersteuning van Josje en Krissie, bedankt voor jullie inzet vandaag!

 

Na vandaag nog 3 finales te gaan, eerst Alico, hierna na 2 zondagen rust en dan Odisco en Tovido. De Spoordonkse Girls spelen nu hun wedstrijd tegen Odisco en moeten hierna nog tegen Korloo, de Kangeroe en Flash. Voor HBSV is het verder zaak het blessurespook buiten te houden, maar hopen dat de blessure van Inge vandaag meevalt.

 

Als laatste natuurlijk een dank aan onze trouwe supportersschare, jullie steun was wederom geweldig!