HBSV 1 - De Eyckelkorf 1 

Uitslag 12 - 4 

Met een heerlijk zonnetje was het vandaag een fantastische dag om even een wedstrijdje te kijken. Na de eerste drie partijen te hebben verloren waar het eerste in een veranderde samenstelling heeft moeten wennen aan een nieuwe coach en nieuwe spelwijze, waren vorige week de eerste puntjes gepakt. Hetgeen naar meer smaakte natuurlijk. De Eyckelkorf heeft tot nu toe 2 winst en 2 verliespartijen mogen noteren.

HBSV liet zich van zijn beste kant zien met een grote aanvalsdrang, hoog baltempo en technisch spel. De Eyckelkorf kon hier niet tot nauwelijks in mee en moest het van inzet hebben. Nadat Bo de 1-0 er al in de eerste tien minuten ingelegd had, miste de Eyckelkorf aan de andere kant een strafworp. Een kleine valpartij na een botsing met als gevolg een blessure aan de kant van de Eyckelkorf legde de wedstrijd enige minuten stil voor verzorging. Na de hervatting moch Nadieh de 2-0 er inleggen. HBSV stond heerlijk vrij te korfballen en had de wedstrijd onder controle. De Eyckelkorf kwam bij onze verdeding er amper door heen en was in de gevallen dat ze er wel door kwamen gewoon niet nauwkeurig genoeg.

Chantal bouwde onze voorsprong in de enkele minuten uit tot 4-0 door het benutten van een tweetal vrije worpen. In de 25ste minuut deed de Eyckelkorf dan wat terug door de 4-1 te maken. Onze dames zorgden er voor dat de Eyckelkorf daarna niet de illusie kregen dat ze weer terug in de race konden komen. Mischa maakte een heerlijke doorloopbal. Chantal zorgde door het benutten van een strafworp dat we enkele minuten later met een 6-1 voorsprong konden gaan rusten. Een walk-over begon zich af te tekenen.

 

In de tweede helft trok HBSV de wedstrijd nog verder naar zich toe voor zover dit niet al het geval was. De Eyckelkorf kwam er bijna niet meer uit. Was niet goed in de pasing en verloor hierdoor veelvuldig de bal. Bo bracht de stand op 8-1 gevolgd door Marjolein die met een doorloopbal de stand op 9-1 bracht. De fase hierna kwam er wel de klad wat in. De pasing werd minder nauwkeurig en wat kleine foutje leidden ertoe dat de Eyckelkorf zowaar aan aanvallen toekwam. Ook de verdediging liet wat steken vallen met als gevolg dat de Eyckelkorf meerdere schoten op korf mocht lossen. Alleen verzuimde de tegenstander uit Bergeijk om deze kansen te verzilveren, eigenlijk zoals ze dit al de hele wedstrijd deden.

En dan kun je op je vingers natellen: dan gebeurt dit aan de andere kant. Imme maakte middels een afstandsschot een heerlijk doelpunt.

Op het moment dat deze reporter het strijdtoneel helaas moest verlaten mocht de Eyckelkorf nog een doelpuntje bijschrijven door het benutten van een strafworp. Maar de wedstrijd was op dit moment al gespeeld. 10-2.

Het is uiteindelijk nog 12 - 4 geworden.