HBSV 1 - Celeritas 

Uitslag 11 - 17 

Na een wat valse start met 3 verliespartijen heeft HBSV 1 een prima serie neergezet en verkeerd in prima vorm. De echte test kwam vandaag met een thuiswedstrijd tegen koploper Celeritas. Met ondersteuning van pupil van de week Evy Peeters en voor een langzaam toestromend publiek ging HBSV prima van start. Binnen een minuut kwamen we op een 1-0 voorsprong maar even zo snel maakte Celeritas weer gelijk. Middels een zeer mooi afstandschot kwamen de dames uit Wijbosch zelfs voor. Een door Chantal benutte strafworp bracht HBSV weer op gelijke hoogte. Dit alles voltrok zich op zeer hoog tempo. Waar Celeritas vol pressie speelde zette HBSV pas laat druk en zocht het antwoord in het snel rond laten gaan van de bal. Tot aan de 3 – 3 ging het gelijk op en was de controle grotendeels voor HBSV. Na de 15de minuut slopen er geleidelijk wat slordigheden in het spel van HBSV en raakte we de controle kwijt.

Een aantal loopfouten maar ook de spelstijl van Celeritas die overal tussen zaten zorgden ervoor dat HBSV de bal te vaak kwijt raakte en onvoldoende meer toekwam aan aanvallen. Celeritas nam in deze fase de wedstrijd geheel over en bouwde een een 10 – 4 voorsprong op. De enige tegenstoot kwam van Bo die een strafworp benutte.

Pas zo’n 5 minuten voor de rust herstelde de balans zich wat. Een afstandschot van Imme ging er helaas niet in. Van Celeritas, die al de hele wedstrijd hadden laten zien een prima afstandsschot te hebben, daarintegen wel. 4- 11 waarmee we thee gingen drinken.

Na de pauze kwam Celeritas met 299792458 meter per seconde uit de startblokken in een poging om weer gelijk controle over de wedstrijd te krijgen. HBSV hield echter goed stand. Chantal zette de stand op 5 – 11. Na een aantal keren stuivertje wisselen en doelpunten van Willemijn en Mischa stond er 8-16 op het bord met nog zo’n 10 minuten te gaan. HBSV was in deze wel de ploeg met het initiatief en de kansen. Marjolein zette door 2 doelpunten binnen 1 minuut, waarvan 1 uit de draai, samen met Inge de score op 11-16. De coach van Celeritas die zag dat zijn ploeg de wedstrijd uit handen aan het geven was werd wat zenuwachtig en vroeg een time-out en bracht 2 wissels in. Hoewel HBSV het bleef proberen kon zij de inhaalrace daarna niet meer een vervolg geven. Een late treffer van Celeritas bracht de eindstand op 11 – 17.

Pupil van de week: Evy Peeters