HBSV 2 - DOT 2  

Uitslag 3 - 12 

Zondag 6 december 2015, 10:40 uur. Terwijl Sinterklaas met al zijn pieten terug vaart naar Spanje, begint in Egerbos de wedstrijd HBSV 2 – DOT 2.

HBSV begint snel in de aanval, en krijgt enkele kansjes die net langs de korf gaan, DOT verovert de bal, krijgt deze in de aanval en het eerste afstandschot is meteen raak, DOT opent de score met 0-1 in de eerste minuut.

HBSV begint op de middenlijn en na enige kansjes aan beide zijden, is het Vera Jansen die de gelijkmaker maakt met een kansje, 1-1 na 4 minuten spelen.

Voordat dit in de iPad is in gegeven, heeft DOT binnen 1 minuut met een strafworp en een afstandschot alweer afstand genomen van de groenen uit Hout-Blerick en staat het na 5 minuten spelen alweer 1-3.

HBSV krijgt een doorloopkans, maar mist net terwijl DOT (door geloof in de eerdere schoten) bijna alles op het schot gooit. Zo krijgt DOT kansjes op de schoten en HBSV in de doorloopballen. DOT verdedigt sterk, en HBSV Moet echt zijn kansen zoeken. Toch is het DOT die in de 11e minuut wederom de korf vind en de 1-4 laat noteren. HBSV zoekt en probeert schotjes, doorloopballen en afstandschoten maar komt niet door de verdediging van DOT.

DOT speelt een stukje zelfverzekerder, maakt minder foutjes en scoort dan ook in de 16e minuut de 1-5 met wederom een afstandschot.

HBSV probeert van alles, maar de schoten zit geen overtuiging in. HBSV krijgt enkele kansen op het doel van DOT maar komt niet tot scoren. Dasar staat tegenover dat we ook geluk hebben want de 1-6 blijft vooralsnog bespaard doordat de bal uit de korf stuit.

Eindelijk maakt DOT een overspeelfout en krijgt HBSV de bal, een schot voor open doel blijkt toch niet ze gemakkelijk en HBSV krijgt dat 2e doelpunt er vooralsnog niet in. Terwijl DOT zijn zesde treffer laat noteren met nog 2 minuten speeltijd. HBSV doet wat ze kan, maar de armen van de DOT speelsters weten te vaak de bal er tussenuit te tikken waardoor er niet aan het opzetten van een aanval toekomen.

Met 1-6 gaan we de rust in.

HBSV verovert snel en krijgt een kansje onder de korf maar mist net, DOT krijgt ook dat kansje en speelt wel zuiver en scoort inmiddels de 1-7. HBSV in de aanval en na een mislukt schotje, is het Vera die met een doorloopbal/kleine kans de lang verwachte 2 laat noteren, 2-7.

HBSV maakt een aantal ernstige foutjes onder de korf, waarvan DOT gelukkig niet profiteert, het geeft echter wel aan dat HBSV niet lekker in hun spel zit. Beide teams hebben kleine kansen net gemist, maar na 8 minuten is het weer DOT die de korf vind en de score naar 2-8 brengt.HBSV zit in een slordige periode waarin ze veelvuldig balverlies hebben. En DOT zelfs vrije kansen op de korf krijgt, die ze tot 3x toe missen maar de 2-9 toch vinden in een uitgespeelde doorloopbal. Na 14 minuten in de 2e helft speelt DOT zich helemaal vrij voor de korf en komt zo in de dubbele cijfers, 2-10.

Dik een minuut later is het weer DOT, die de score verzet naar 2-11 door een afstandschotje, HBSV bijt flink van zich af maar het snelle spel van DOT is toch iets te snel. HBSV komt zo niet aan zijn eigen spel toe.

HBSV krijgt een uitgespeelde doorloopkans, maar mist net doel. Telkens is het dan DOT die de bal verovert en simpel naar de vrij staande dames aan de middellijn gooit. Zo blijft het op en neer gaan, DOT neemt een schot op afstand en HBSV krijgt bal, HBSV neemt een kansje en DOT verovert.

DOT is toch wel de sterkere partij, hoewel HBSV geen minuut op geeft. En vecht tot de laatste minuut. Dan is het de ingevallen Michelle die mooi word aangespeeld en een doorloopbal scoort en de 3-11 noteert.

In de laatste minuut is het DOT die nog een afstandschot verzilvert en de eindscore op 3-12 zet.