HBSV 1 – VIOS 1 

Uitslag 5 - 10 

HBSV opent fel de wedstrijd en krijgt Marjolein vrij onder de korf maar de doorloopbal is net niet zuiver genoeg. Nadat beide partijen een kans hebben gehad, is het VIOS die in de 3e minuut de score opent met een afstandschot en 0-1 laat noteren.

HBSV komt wederom fel in de aanval en krijgt 2 kansen waarvan de 2e word afgekeurd wegens verdedigd en we de bal moeten inleveren aan VIOS. Nadat HBSV op simpele wijze de bal kwijtraakt, krijgt VIOS een kleine kans en scoort die in de 7e minuut. 0-2.

Na een korte time-out krijgt HBSV een vrije worp, die tegen de hand van een VIOS speelster komt, Mischa krijgt echter de vang en middels een kleine kans scoort ze de 1-2. Binnen een minuut is het VIOS die hier een antwoord op heeft met een schot op afstand en de 1-3 noteert. HBSV heeft de bal en speelt een snelle aanval, waarbij keer op keer de korf word gezocht en de vang voor HBSV blijft, hierdoor krijgen we tot wel 5-6 kansen maar geen score.

VIOS verliest de veroverde bal behoorlijk snel, dus weer zien we HBSV in de aanval met wederom geen score. VIOS is inmiddels in de aanval, en door een communicatie fout bij HBSV komt een VIOS speelster vrij voor de korf, echter speelt ze de bal OVER de korf. Beide partijen spelen fel korfbal en HBSV krijgt in de 19e minuut een vrije worp wegens duwen. De eerste moet worden overgenomen ivm te snel inlopen, de 2e word goed genomen maar gaat net over.

Nadat de bal enige malen van vak is verwisseld, krijgt HBSV weer een vrije worp, nu loopt de lange dame van VIOS op tijd in en tikt de bal eruit. Toch is het HBSV die snel weer in de aanval komt omdat onze verdediging de bal snel onder controle heeft. HBSV krijgt (net als eerder) diverse kansen op de korf, van doorloop, kleine kans tot draaibal maar krijgt de bal maar niet in de korf. Krijgt VIOS de bal dan in de aanval, dan is het HBSV die de bal weer in snel tempo verovert, waardoor we weer in de aanval komen.In de laatste minuut krijgt VIOS echter nog een kans op een doorloopbal die er in zit en hiermee de 1-4 laat noteren, wat meteen de ruststand is.

Na de rust begint VIOS in de aanval maar is de bal bij de eerste actie alweer kwijt. HBSV scoort een mooie doelpunt, maar dit word (onterecht) afgekeurd voor verdedigt. Even later is het VIOS die met een afstandschot in de 2e minuut scoort en 1-5 op het scorebord zet.

HBSV is in de aanval krijgt inmiddels de 3e vrije worp. Goed genomen echter net te kort dus blijft de score staan. HBSV blijft in de aanval en eindelijk krijgt HBSV loon naar werken en scoort in de vorm van Mischa een kleine kans / schotje en zo zien we 2-5 op het scorebord. Even later (in de 8e minuut) geeft de steun een stuitbal door aan Imme die de doorloopbal afmaakt en de 3-5 laat noteren. HBSV speelt in deze fase van de wedstrijd overtuigend en sterker.

Chantal scoort even later weer een mooie kleine kans, echter word deze (voor de 2e keer) onterecht afgefloten als verdedigt. Een communicatie fout bij HBSV zet een dame vrij onder de korf die probleemloos de bal erin legt en 3-6 laat noteren.Nu gaat het snel, want even later (in de 11e minuut) scoort VIOS de 3-7 door een afstandschotje.

Mischa komt in de aanval een neemt een doorloopbal die door VIOS word gehinderd met een strafworp als gevolg. Inge concentreert zich maar de bal rolt over de korf. VIOS krijgt daarmee de bal in de aanval en met een kleine kans nemen ze meer afstand door de 3-8 te scoren.

HBSV krijgt weer een strafworp (wederom handenbal bij een doorloopbal), echter nu is de bal te kort en kunnen we weer niet dichterbij komen.

Dit lukt wel in de 17e minuut nadat HBSV weer enkele kansen had, door Inge vrij te spelen krijgt ze kans op haar schot en scoort de 4-8.

VIOS krijgt een kleine kans, de dame springt, houdt de bal vast en loopt nog vrolijk even erbij, toch vind de scheidsrechter dit geen probleem terwijl ze er met de neus bovenop staat. Ze keurt het doelpunt dan ook goed waardoor de score 4-9 word.

Marjolein krijgt een mooie doorloopkans maar de bal rolt eruit, de scheidsrechter heeft echter duwen geconstateerd waardoor HBSV een strafworp krijgt, Bo behoudt haar rust en scoort hiermee de 5-9.

HBSV zit weer in een snelle aanvalsfase waarbij ze het gat in de VIOS verdediging zoeken. Het spel word stil gelegd ivm een bloedneus, en bij hervatting raken we helaas snel de bal weer kwijt.

VIOS breekt door de HBSV verdediging en krijgt een doorloopbal, maar deze stuit er net uit, waardoor HBSV weer aan bal is. HBSV krijgt een doorloop kans maar krijgt de bal niet zuiver geplaatst. VIOS daarentegen krijgt de bal in de aanval, neemt een afstandschot en scoort de 5-10 met nog 3 minuten te spelen.

Terwijl de laatste minuut aftikt, zoekt VIOS naar de HBSV korf maar komt niet meer aan scoren toe waardoor 5-10 de einduitslag is.