Gazelle A1 - HBSV A1 

Uitslag 6 - 7 

De tweede wedstrijd van het zaalseizoen mogen we afdalen naar zuid limburg voor een wedstrijd tegen Gazelle. Gazelle begint de aanval met een lange bal waarbij een gazelle (naam klinkt toepasselijk) zich bijna door Naomi boort en een bovenhands schot probeert. Fenna reageert echter snel, en verdedigt. HBSV komt in de aanval en krijgt enkele kansjes totdat Frauke in de rug wordt geduwd, vrije worp die echter word gemist. HBSV verovert in de aanval de bal en even later maakt Iris een doorloopbal die foutief wordt verdedigt, strafworp. Robin neemt deze en zet HBSV op een 1-0 voorsprong.

Gazelle gaat snel en hard in, maar de HBSV zet de boel goed dicht, wat voor de Gazelle aanval voor snel balverlies zorgt. Zo gaat de bal enkele keren van vak naar vak, waarbij HBSV net iets meer aanvalstijd en aanvalskansen krijgt en Gazelle zijn kansen zoekt op het afstandschot.

Nadat de bal al enkele keren uit de korf is gestuit, vindt Gazelle uiteindelijk toch de ruimte en scoort de gelijkmaker. 1-1

HBSV krijgt even later een vrije worp wegens duwen, Michelle plaatst de bal, maar nadat die alle kanten van de korf heeft geraakt valt hij toch naast het gat en blijft het 1-1.

HBSV krijgt enkele kansen (oa afstandschot van Fenna) maar het geluk zit even niet mee.

Gazelle schiet van afstand, maar mist. De bal stuit in de handen van een vrijstaande dame onder de korf en zo komt Gazelle op een 2-1 voorsprong.

Momenteel zijn beide partijen aan elkaar gewaagd, Gazelle probeert een dame achter de steun tot schotpositie te brengen maar HBSV heeft dit na 3x in de gaten en reageert hierop.

Gazelle krijgt een vrije worp tegen, maar HBSV loopt snel in en Gazelle mist. HBSV komt in de aanval en snel is het Michelle die de korf vind en middels een kort schotje de gelijkmaker scoort, 2-2.

Gazelle antwoord snel genoeg, door wederom een dame vrij te spelen en een schot van 5-6 meter te wagen welk zuiver genoeg blijkt waardoor Gazelle weer leidt met 3-2.

HBSV komt in de aanval en krijgt een vrije worp, Frauke raakt de zijkant van de korf, dus Gazelle behoudt zijn voorsprong. Totdat HBSV de bal aanspeelt aan diezelfde Frauke, die een stapje achteruit doet en de korf zuiver raakt, daarmee de score gelijk trekkend, 3-3.

HBSV maakt Gazelle de bal snel afhandig, speelt naar de aanval waar Michelle een soortgelijke actie inzet en ook zij vind de korf waarna HBSV de wedstrijd leidt met 3-4 wat tevens de rust stand is.

2e helft begint HBSV in de aanval, Fenna krijgt na even spelen een kans op een schotje maar mist net. De bal wisselt enkele keren van vak, totdat Fenna weer een kansje krijgt maar de bal rolt over de korf.

HBSV krijgt een vrije worp, maar de dame van Gazelle loopt te vroeg in, dus mag Michelle hem overdoen. De 2e kans loopt de dame weer te snel in, maar de scheidsrechter geeft het voordeel aan Gazelle. Even later krijgt Michelle de bal onder de korf zoals bij de 3-4 en weer een tip in, de stand op 3-5 zettend.

De HBSV aanval krijgt een aantal keren voordeel in de aanval (door ondoordachte actie van de Gazelles) maar kan er geen voordeel uit halen. Wat wel goed is, is de HBSV verdediging, die zowat elke Gazelle aanval snel onder controle heeft, wat onze aanval veel kansen geeft. In de 10e minuut speelt Robin zichzelf mooi vrij op 4 meter van de korf en legt de bal er loepzuiver in, 3-6.

Gazelle in de aanval en een dame komt op afstand vrij te staan, bij gebrek aan beter neemt ze dat schot (want door de Hout-Blerickse verdediging komen ze niet heen) en scoort het 4e doelpunt voor Gazelle, 4-6.

HBSV begint slordig te worden en gooit ballen die bij voorbaat hopeloos zijn. Ondanks de coaching langs de zijlijn blijft men te snel en gortig spelen, zonder de risico’s in te zien. Gazelle krijgt om onduidelijke reden een vrije worp, maar door snel inlopen missen ze de korf.

HBSV gooit de bal naar de aanval en Naomi weet een kleine kans te verzilveren waardoor HBSV de 3 punten voorsprong weer in handen heeft, 4-7.

Gazelle speelt weer eens een dame vrij door deze achter de steun te zetten, het geluk is aan hun zijde want van een meter of 7 scoort deze Gazelle de 5-7.

HBSV in de aanval, waarbij Iris een afstandschot neemt, wat echter van de korfrand stuit.

Met nog 7 minuten spelen worden Yasmin gewisseld door Silke en Iris door Veerle wat een drietal Bosch’ in het veld zet. HBSV is in de aanval, waarna de scheidsrechter een twijfelachtige beslissing neemt en Gazelle de bal geeft, die gooit hem naar de aanval, waar HBSV een overtreding maakt en Gazelle een strafworp krijgt. Gazelle mist echter en HBSV is aan bal, die ze snel verliezen en Gazelle weer in de aanval brengt. Fenna verdedigt van de zijkant en wederom een strafworp. Wederom mist Gazelle echter deze bal, om even later alsnog te scoren met een kleine kans waardoor de score 6-7 is met anderhalve minuut spelen.

HBSV krijgt nog enkele kansen maar mist ook balletjes waarna de zoemer als verlosser klinkt, HBSV neemt de punten mee naar Hout-Blerick.