Gazelle A1 - HBSV A1 

Uitslag 3 - 7 

Gazelle begint de wedstrijd in de aanval, HBSV zakt in en heeft als opdracht de vang te krijgen. Dit gaat goed en HBSV komt snel in de aanval. Enkele kansjes worden net niet verzilverd en Gazelle krijgt de aanval. Een schot van afstand is de openingstreffer van deze wedstrijd en na 2 minuten leidt Gazelle met 1-0.

HBSV komt in de aanval, maar mist wederom enkele kansjes. De aanval is lekker fel en speelt zichzelf goed in de kansen, terwijl de verdediging het lekker dicht houdt en Gazelle verplicht tot schoten op afstand wat balverlies oplevert voor Gazelle. HBSV in de aanval, Fenna speelt zich goed vrij en in de 7e minuut scoort ze de gelijkmaker, 1-1 en functiewissel.

HBSV zit beter in de wedstrijd en ook dit vak zit lekker in de aanval, wat duidelijk word door de 1-2 (Michelle in de 11e minuut), gevolgd door de 1-3 (Eefke in de 12e Minuut), beiden door een doorloopbal.

Gazelle komt niet door de Hout-Blerickse verdediging en moet hopen op de afstandschoten, aangezien ze weinig tot geen andere kansen krijgen. HBSV moet dan we de vang blijven pakken. Ons aanvalsteam verdedigt ook goed uit, zodat Gazelle gedwongen word tot verdedigen.

HBSV krijgt een strafworp, welke helaas tegen de korf terug stuit, de rebound word afgefloten voor verdedigd. Na 25 Minuten spelen word Yasmin gewissel voor Lisanne. Door het moeilijke uitverdedigen van HBSV maakt Gazelle fouten die ze zich niet kunnen veroorloven wat HBSV sterk in de aanval houdt.

HBSV begint en speelt meteen Lisanne vrij voor de korf, die een mooie doorloopbal zuiver ingooit, 1-4.

Gazelle waagt een doorloopbal en speelt door de HBSV verdediging, scheidsrechter ziet het echter niet, en schot is niet zuiver genoeg. Het blijft 1-4.

Beide teams hebben het moeilijk met scoren, waarbij HBSV wel meer balbezit afdwingt. Schot van Fenna gaat net over, maar de vang is voor ons waarbij HBSV in de aanval blijft. Een volgende doelpoging, levert balverlies voor HBSV, en Gazelle komt in de aanval. 2 afstandschoten later heeft HBSV weer de bal. Onze doelpogingen zijn niet zo zuiver als in de 1e helft, wat Gazelle kansen geeft, echter blijven dat afstandschoten waarbij HBSV steeds vaker de vang krijgt. HBSV in de aanval, en door samen te werken krijgt Fenna een klein kans. De bal komt in de korf, maar stuit er helaas weer uit. Het blijft een over en weer gaan, waarbij beide teams een kans krijgen op een schot, maar hierna de bal verliezen. Iris krijgt een doorloopbal, maar ondanks dat het een zuivere strafworp was, word deze niet gegeven. Gazelle in de aanval, maar even later hebben ze weer balverlies en scoort Lisanne in de 49e minuut de 1-5 door middel van een kleine kans. Functiewissel.

HBSV speelt nu wat gecontroleerder, waarbij ons aanvalsteam mooi de bal voor krijgt, eerste kansje stuit van de korf, maar Naomi staat vrij onder de korf en legt de bal simpel erin, 1-6 in de 50e minuut.

Gazelle speelt zichzelf netjes vrij en in de 57e minuut lukt het dan toch om een doorloopbal te scoren, 2-6 en weer functiewissel, waarbij Yasmin wordt gewisseld voor Cindy. Fenna neemt een afstandschot, maar helaas stuit de bal net over de korf. Gazelle heeft hoop gekregen door hun doelpunt en speelt nu iets feller, maar met nog 10 minuten te spelen, blijven ze fel voor verdedigen, wat in zo’n situatie (achterstand) niet slim is.

Iris en Lisanne gebruiken de korf van Gazelle als oefen terrein en vuren enkele schoten af, welke helaas net niet zuiver genoeg zijn. HBSV blijft sterk spelen, alleen de kansjes worden net niet afgemaakt, totdat Lisanne een schot neemt, wat draaiend door de korf tolt. Met nog 5 minuten te spelen, staat het 2-7.

Gazelle neemt nog een kansje en scoort in de 68e minuut met een kleine kans nog de 3-7, wat tevens de einduitslag van de wedstrijd is.

HBSV neemt de eerste competitie punten mee naar Hout-Blerick.