DOS (A) A2 - HBSV A1 

Uitslag 9 - 5 

HBSV A1 reist af naar Deurne voor de wedstrijd DOS - HBSV. Afgemeld zijn Fenna, Michelle en Yannick. De posities worden ingevuld door Anniko en Rian.

3 minuten over 3 start DOS de wedstrijd, binnen 5 seconden krijgt een DOS aanvalster een doorloopkans, maar gooit de bal bijna achteruit. Komt HBSV meteen goed weg. Anniko verovert de bal en speelt deze door naar onze aanval.

Miscommunicatie levert na enkele keren rondspelen balverlies, maar ook DOS komt niet lekker tot een aanval. Beide teams geven geen strobreed weg, toch is het de aanval van HBSV (Cindy, Eefke, Lisanne en Naomi) die in de eerste fase van de wedstrijd het gevaarlijkst is, met enkele schoten op doel. DOS komt even terug, krijgt door miscommunicatie 2 kleine kansjes maar Anniko verovert de bal en zet ons weer in de aanval. Lisanne krijgt een schotkans van 5-6 meter, de bal stuitert echter tegen de korfrand.

DOS krijgt na 10 minuten (terecht) een strafworp en opent zo de score, 1-0.

DOS verdedigt fel, en gunt HBSV geen kansen. Toch komt er een mooie doorloopbal, waarbij de DOS verdediging een dikke fout maakt, scheidsrechter ziet dit niet en geeft DOS zelf de bal omdat die “verdedigt” zou zijn.

De DOS aanval duurt niet lang, want ANniko, Iris, Ryan en Yasmin krijgen snel weer de bal en zet HBSV weer in de aanval.

Na 22 minuten is het DOS die door middel van een afstandschot scoort en de score op 2-0 zet. Functiewissel. Na 27 minuten krijgt DOS (nu zeer onterecht) een strafworp en scoort de 3-0. Deze word echter binnen 20 seconden gevolgt door een schot aan de kant van HBSV door Rian 3-1. Dit is tevens de ruststand

2e helft, HBSV krijgt meteen een kans op schot welke helaas niet zuiver genoeg is. DOS speelt een stuk feller nu, en krijgt enkele kansen op doel, echter zijn ook hun schoten niet zuiver genoeg. HBSV krijgt in de 8e minuut van de tweede helft een strafworp, echter stuit die net terug, waardoor HBSV niet kan inlopen. De dame van Naomi blijft hinderen en tegenhouden, echter fluit de scheidsrechter hier niet voor. HBSV krijgt uiteindelijk een vrije worp maar mist net. Het geluk is aan de kant van DOS, die een kleine kans benut waarbij de bal tot 2x toe twijfelt alvorens erin te vallen. 4-1

Even later (na flink wat duw en trek werk) scoort DOS ook de 5-1 door een afstandschotje. HBSV kan inmiddels niets uitrichten, blijkbaar mag in Brabant enig duw- en trekwerk. HBSV komt in de aanval, en met Iris in de steun krijgt Anniko een doorloopbal, en scoort vanaf de zijkant korf. 5-2. HBSV krijgt even later weer een kans, Anniko neemt een schot en scoort de 5-3. Helaas is het DOS die een doorloopbal verzilvert en 6-3 scoort, echter word dat gevolgd door een schot van Lisanne, die de 6-4 scoort.

Even later is het weer HBSV in de vorm van Anniko die de 6-5 laat aantekenen, die weer word gevolgd door een score van DOS na een strafworp. 7-5. DOS krijgt om een onduidelijk reden een vrije worp, Anniko loopt snel genoeg in om de bal te verdedigen.

DOS krijgt 2 kansen op een doorloopbal (foutjes in onze verdediging) en scoort in 3 minuten tijd de 8-5 en 9-5 wat tevens de einduitslag is van deze (naar mijn mening) thuis gefloten wedstrijd.